Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2021 14:37

75 yıllık havayolu şirketi resmen kapanıyor: 10 bin çalışanın durumu belirsiz

Uzun süredir mali zorluklarla boğuşan İtalya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Alitalia koronavirüse yenik düştü. Dev havayolu şirketi 15 Ekim'den itibaren uçuşlarını tamamen durdurduğunu bildirdi.

75 yıllık havayolu şirketi resmen kapanıyor: 10 bin çalışanın durumu belirsiz
Alitalia,ITA,İtalya,havayolu

Uzun süredir mali zorluklarla boğuşan İtalyan havayolu şirketi Alitalia, koronavirüsün seyahatlere vurduğu darbeye dayanamadı. 1946’da kurulan İtalyan bayrak taşıyıcı havayolu şirketi 75 yıl sonra 14 Ekim’den itibaren uçuşlarını durduracağını resmen duyurdu.

Açıklamanın ardından bu tarihten itibaren olan tüm uçuşlar iptal edilirken ve yolcuların 14’ünden önce para iadesi talebinde bulunabilecekleri bildirildi. Şirketin 10 bin çalışanının ise durumunun şimdilik belirsiz olduğu kaydedildi.

Alitalia’nın kapanma tarihi, ilk uçuşunu 15 Ekim’de yapacak olan ITA’nın gelişiyle aynı zamana denk geliyor. Bu karar ile birlikte Alitalia yerine artık ITA (Italia Trasporto Aereo), İtalyan havacılığı için yeni bir dönemi başlatan yeni İtalyan bayrak taşıyıcısı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...