Tgrt Haber
21 Eylül 2021 09:13

ABD kripto para piyasasını alt üst etti: Bitcoin 2 haftada 10 bin dolar eridi

Coinbase'den gelen, ABD baskısı sonrasında kripto para kredi verme programını devreye almama kararı, Bitcoin ve diğer altcoinlerde gerilemeye neden oldu. 7 Eylül'de 52 bin 900 doları gören Bitcoin fiyatı bu sabah 42 bin doların altını test etti. Kripto parada 2 haftalık değer kaybı 10 bin dolara ulaştı.

ABD kripto para piyasasını alt üst etti: Bitcoin 2 haftada 10 bin dolar eridi
KRİPTO PARA,,bitcoin,i,ethereum,,dogecoin,

Kripto para piyasası 20 Eylül haftasına iyi başlamadı. Coinbase'den gelen ABD’nin menkul kıymetlerden sorumlu düzenleyici kuruluşu SEC’in baskısı sonrası kripto para kredi verme programını devreye almama kararı, Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere tüm kripto paralarda satışları hızlandırdı.

Çinli Evergrande'nin iflası halinde küresel finans piyasalarında yaşanabilecek gelişmelere yönelik endişelerinde etkisi ile Bitcoin fiyatı 42 bin doların, Ethereum da 3 bin doların altını test etti. Bitcoin son 24 saat içinde yüzde 7,5 değer kaybetti. Bunun yanında kripto para birimi 7 Eylül’de gördüğü 52 bin 900 dolarlık seviyenin yaklaşık 10 bin dolar altında işlem görüyor.

Analistler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kripto paraya açılma derdimiz yok, tam aksine onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var" sözlerinin de kripto para piyasalarını olumsuz etkileyen gelişmeler  arasında olduğunu da ifade ettiler.

Tüm etkenler Bitcoin fiyatı ile birlikte tüm kripto paraları etkiledi. Cardano (ADA) yüzde 4,6 ve Solano (SOL) yüzde 5,1 düşüş yaşadı. Dogecoin ise yüzde 7,50 değer kaybetti.

Son 24 saatte piyasa değeri bakımından en büyük 100 kripto paranın 92'si dolar bazında değer kaybı yaşadı.

COINBASE, KRİPTOPARA BORÇ VERME PROGRAMINDAN VAZGEÇTİ

Dünyanın önde gelen kriptopara borsalarından Coinbase Global, kriptopara borç verme programını devreye almaktan vazgeçtiği haberlerini doğruladı.

Coinbase, CEO'su Brian Armstrong tarafından yazılan blog üzerinden yaptığı açıklamada, kripto para borç verme programının SEC'ten gelen kredi verme programına karşı yasal süreç başlatılacağı tehdidi sonrasında  alındığı belirtildi.

"Ülkenin her yerinden üye olan yüzbinlerce müşterimiz var ve onlara ilgileri için teşekkür etmek istiyoruz” denilen açıklamada, “Yaratıcı, güvenilir programları ve müşterilerimize getirmek için yollar aramayı bırakmayacağız" ifadeleri yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...