Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 14:09 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 17:05

ABD ve AB Rusya'nın yolunu kesemiyor! Petrol için giderken, buğday teklifiyle de karşılaştılar

ABD ve Avrupa Rusya’dan petrol alımına yönelik yeni kararlar alıyor. Güney Asya ülkesi Sri Lanka ise tam tersine yol izlerken Başbakan Ranil Wickremesinghe, ‘petrolü Rusya’dan alabiliriz’ dedi. Ayrıca Wickremesinghe, Rusya’nın buğday teklif ettiğini de iletti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT HABER, İHA
Rusya'dan Sri Lanka'ya teklif
Sri Lanka,Rusya,ABD,petrol,buğday
Rusya'dan Sri Lanka'ya teklif

ABD ve birçok Avrupa ülkesi Rusya’dan petrol alımını durdurmaya yönelik yeni kararlar alıyor. Rusya da ABD ve AB’ye yaptırımlar karşısında her yönden sıkıştırmayı sürdürüyor. Doğal gaz konusunda ruble ile ödeme yapmayan ülkelere vana kısılıyor. Ayrıca Kiev’e yeni operasyonlar yapan Rusya ABD ve AB’nin Ukrayna’ya gönderdiği silahların deposunu imha ederek yeni yaptırımların kapısını araladı.

Petrol alımında birçok Avrupa ülkesi Rusya’dan elini kolunu çekerken Güney Asya ülkesi Sri Lanka tam tersi bir strateji izledi. 

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe yaptığı açıklamada, "Petrolü başka kaynaklardan alabilirsek, oradan alırız. Aksi takdirde tekrar Rusya'ya gitmek zorunda kalabiliriz. Ancak bu konuda öncelikle ana kaynağımız olan Körfez ülkelerine bakıyoruz" dedi.

BUĞDAY TEKLİFİ

Dünya’nın tahıl ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Rusya, zorlukların ortasında yeni ülkelerin de kapısını çalıyor. Körfez ülkelerinden daha hızlı davranmak isteyen Rusya’nın Sri Lanka’ya buğday teklifi götürdüğü öğrenildi.

Başbakan Wickremesinghe ayrıca Rusya'nın Sri Lanka'ya buğday teklif ettiğini söyledi.

RUBLE DEĞER KAZANIYOR

Petrol, gaz, gıda gibi sektörlerde yaptırımlara karşılık veren Rusya'nın ulusal para birimi, euro ve dolar karşısında da değer kazandığı aktarılmıştı.

Kaynak: TGRT HABER, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...