Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2021 16:21

ABD yatırım yapılabilecek en iyi ülkeleri seçti: Türkiye listede

İş kurma ve yatırım yapma hayali olanlar için rehberlik niteliğinde bir araştırma yayımlandı. ABD Merkezli Ceoworld Dergisi’nin tarafından yapılan araştırmada Türkiye yatırım yapılabilecek en iyi ülkeler arasında 25’inci oldu.

ABD yatırım yapılabilecek en iyi ülkeleri seçti: Türkiye listede
yatırım,girişim,yatırımcı

SİNEM ERYILMAZ | EKONOMİ SERVİSİ

Güvenli liman arayan yatırımcı dünya çapında çok korumacı politikaların olduğu pandemi döneminde kabuğuna çekildi ve yatırımlarını çok dikkatli yapmaya başladı. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (UNCTAD) 2021 Dünya Yatırım Raporu verilerine göre 2019'da 1,5 trilyon dolar olarak kaydedilen küresel uluslararası doğrudan yatırımların, geçen yıl yüzde 35 azalarak 999 milyar dolara gerilediği bildirildi.

İş kurma ve yatırım yapma hayali olanlar için rehberlik niteliğinde bir araştırma yayımlandı. ABD Merkezli Ceoworld Dergisi’nin tarafından yapılan araştırmada 2020 yılı verilerine göre yatırım yapılabilecek en iyi ülkeler belirlendi. Sıralama yolsuzluk, özgürlük (kişisel, ticari ve parasal), işgücü, yatırımcı koruması, altyapı, vergiler, yaşam kalitesi, bürokrasi ve teknolojik hazırlık gibi 11 farklı faktöre dayanarak oluşturuldu.

SİNGAPUR SIRALAMANIN ZİRVESİNDE

Tüm bunların sonucunda Singapur yatırım veya iş yapmak için dünyanın en iyi ülkesi olarak taçlandırıldı. Birleşik Krallık gümüş madalya alırken onu Polonya, Endonezya ve Hindistan izledi. Sıralamada Avustralya altıncı sırada yer alırken, onu Filipinler, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya ve Çek Cumhuriyeti takip etti. Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Çin ve Japonya ise sırasıyla 12’nci, 16’ncı, 31’inci ve 32’nci sırada yer aldı. İran ise listede sonuncu sırada. 

TÜRKİYE 25’İNCİ SIRADA

Gelişmekte olan ülkelerde genç nüfusun fazla olması, iş gücüne katılımın artarak devam etmesine, bununla beraber yeterince iş sahası oluşturulmaması halinde ise işsizliğin artması ve sosyal dengelerin bozulmasına sebep olabiliyor. İşte tam bu noktada ‘doğrudan yatırım’ların kritik önemi kendini gösteriyor. UNCTAD 2021 Dünya Yatırım Raporu’na göre Türkiye'ye yapılan küresel uluslararası doğrudan yatırımların geçen yıl 2019'ya göre yüzde 15 azalarak 7,9 milyar dolara gerilediği kaydedildi.
Ancak tüm bunlara rağmen Türkiye yatırımcılar ve iş adamları için en cazip destinasyon olmaya devam ediyor. Ceoworld’un raporuna göre Türkiye yatırım veya iş yapmak için dünyanın en iyi 25’inci ülkesi seçildi.

İŞTE YATIRIM YAPILABİLECEK EN İYİ ÜLKELER

1. Singapur 
2. Birleşik Krallık 
3. Polonya 
4. Endonezya
5. Hindistan 
6. Avustralya 
7. Filipinler 
8. Amerika Birleşik Devletleri 
9. Malezya 
10. Çek Cumhuriyeti 
11. Fransa 
12. Birleşik Arap Emirlikleri 
13. İrlanda 
14. Hollanda
15. Finlandiya
16. Almanya
17. İsveç
18. Umman 
19. Uruguay 
20. Bulgaristan
.
25. Türkiye
.
80. İran

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...