Tgrt Haber
12 Şubat 2014 08:56

ABD'de borç tavanı artırıldı

Temsilciler Meclisi, ABD yönetiminin borçlanma limitini bir yıllığına koşulsuz olarak artırdı

ABD'de borç tavanı artırıldı
abd'de borç tavanı artırıldı, Temsilciler Meclisi, borçlanma limiti,

ABD Temsilciler Meclisi, yönetimin borçlanma yetkisini 15 Mart 2015’e kadar koşulsuz olarak artırdı. Karar, Cumhuriyetçi Parti çoğunluğundaki Temsilciler Meclisinde 221 kabul oyuna karşı 201 ret oyuyla alındı. ABD Temsilciler Meclisi uzun süredir gündemde olan hükümetin borçlanma tavanını bir yıllığına artırarak Obama yönetimine ekonomi politikalarını uygulamada geniş bir hareket alanı kazandırdı. Bir süredir yoğun tartışmalara sahne olan borç tavanı, salı günü Cumhuriyetçi Parti çoğunluğundaki Temsilciler Meclisinde 221'e 201 oyla bir yıllığına yükseltildi.
Hükümetin borçlanma yetkisinin artırılması bir süredir Cumhuriyetçi Parti tarafından Obama yönetiminin ekonomi politikalarına karşı en katı muhalefeti yaptığı alanlardan birini oluşturuyordu. Geçen yıl iki parti arasında anlaşmaya varılamaması sonucu ekim ayında hükümetin 16 gün kapalı kalmasına neden olan borç tavanı krizi bu yılın şubat ayına kadar geçici olarak çözülmüştü. Cumhuriyetçi Parti’nin başta Başkan Obama’nın sağlık politikası olmak üzere hükümetten harcamaların kısılması yönünde tavizler istemesi borç tavanı tartışmalarını kriz noktasına sürüklemişti. Gözlemciler, bu yıl Obama’nın limit artışı karşılığında hiç bir taviz vermeye yanaşmayacağını net olarak bildirmesi ve meclisten “temiz” bir yetki istemesinin, aralarında Meclis Başkanı John Boehner de olmak üzere 28  Cumhuriyetçi Parti üyesini etkileyerek evet oyu vermeye ikna ettiği görüşünü dile getiriyor. Borçlanma limitinin artırılmasını Beyaz Saray memnuniyetle karşıladı. Yapılan açıklamada Beyaz Saray sözcülüğü, kararın ekonomiyi geride bırakan politik kilitlenmeye son verdiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...