Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 15:40 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 16:51

Son dakika! ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

Son dakika haberi: ABD'de enflasyon rakamları açıkladı. ABD'de yıllık enflasyon temmuzda yüzde 8,5 olurken beklentilerin altında geldi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! ABD'de enflasyon rakamları açıklandı
ABD,Enflasyon

ABD enflasyon rakamları açıklandı. Yüzde 8,7 artması beklenen enflasyon rakamları 8,5 olarak açıklandı. Ekonomistler, fiyatların geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 8,7 artmasını bekliyorlardı.

GEÇEN AY REKOR TAZELEMİŞTİ

Geçen ay yüzde 8.8 artması beklenen yıllık enflasyon yüzde 9,1 artarak rekor tazelemişti. 

Temmuz ayında enerji ve gıda hariç hesaplanan çekirdek TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 5,9 arttı. Beklenti fiyatların bir önceki aya göre yüzde 0,5 artacağı yönündeydi. Temmuz ayında enerji fiyatları yüzde 4,6 gerilerken, gıda fiyatları ise yüzde 1,1 artış gösterdi.

FED ÜZERİNDEKİ BASKI HAFİFLEYEBİLİR

Analistler, enflasyona ilişkin son verilerinin ilk kayda değer rahatlama işareti olduğunu ve faiz oranlarının agresif bir şekilde artırılmasına yönelik ABD Merkez Bankası'nın (Fed) üzerindeki baskıyı biraz hafifletebileceğini belirtti.

EYLÜLDE 75 BAZ PUAN GELECEK Mİ?

Bankanın eylül toplantısında yüzde 68 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması bekleniyor.

PİYASALAR NASIL TEPKİ VERDİ?

Beklentinin altında gelen veri sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizi 10 baz puan gevşedi.

Euro, doları karşısında düne göre yüzde 1'den fazla değer kazanarak 1,03255'i gördü. Ons altın 4 Temmuz'dan bu yana ilk kez bin 800 doların üzerine çıktı. Enflayon verisi, Wall Street açılışı öncesinde vadeli endekslere de güçlü alım getirdi. Vadeli endeksler düne göre yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

Peki ABD'deki enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar, Euro ve gram altın fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

DOLAR NE KADAR OLDU?

10 Ağustos'ta 17,84 TL seviyelerinde giren dolar ABD'de enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra 17,94 seviyelerine yükseldi.

EURO NE KADAR OLDU?

9 Ağustos'u 18,27 TL seviyelerinde kapatan Euro, enflasyon rakalamlarının açıklanmasının ardından bir hareketlenme yaşarak 18,48 TL seviyelerinde seyrediyor.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

10 Ağustos'a 1031 TL seviyelerinde başlayan gram altın gün içinde 1040 TL seviyelerine kadar yükselip tekrar 1034 seviyelerine inmişti. Enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından gram altın 1037 TL seviyelerinde seyrediyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...