Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2014 22:55

ABD'de federal çalışanlar için asgari ücreti artırıldı

ABD Başkanı Barack Obama, federal çalışanlar için asgari ücreti saat başına 10,10 dolara çıkaran kararnameyi Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzaladı.

ABD'de federal çalışanlar için asgari ücreti artırıldı
Obama, federal çalışanlar, asgari ücreti artırıldı, asgari ücret saat başı, ABD'de asgari ücret, asgari ücret

Törende konuşan Obama, büyük bir ekonomik durgunluğu geride bıraktıklarını hatırlatararak, şirket karlarının yeniden yükslişe geçtiğini, borsanın çıkış yönünde olduğunu, ücretlerin de bu gelişmeye ayak uydurması gerektiğini belirtti.Bu nedenle federal çalanlar için asgari ücreti saat başına 7,25 dolardan 10,10 dolara çıkarma kararı aldıklarına değinen Obama, büyüyen ekonominin çalışkan insanları ödüllendirmesi gerektiğini kaydetti.Çalışma Bakanı Thomas Perez ise hükümetin, aldığı bu kararla özel sektöre de örnek olmayı ümit ettiğini, iyi çalışmanın karşılığını görmesı gerektiğini söyledi.Perez, yüksek ücretin sadece yüzbinlerce çalışanın hayat standardını iyileştirmekle kalmayıp, daha verimli çalışma alanları meydana getireceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...