Tgrt Haber
29 Aralık 2015 17:25

ABD'de tüketici güveni beklentiyi aştı

ABD'de Tüketici Güven Endeksi aralık ayında 96,5'e yükselerek beklentileri aştı.

ABD'de tüketici güveni beklentiyi aştı
abd, tüketici,

ABD'de tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board'un verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi aralıkta önceki aya kıyasla 3,9 puan artışla 96,5 oldu. Endekse ilişkin piyasa beklentisi ise 93,6 düzeyindeydi.Bu arada, kasım ayı Tüketici Güven Endeksi de 90,4'den 92,6'ya revize edildi. Endeks revizyon öncesi son 14 ayın en düşük seviyesini kaydetmişti.

Conference Board'un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, aralıkta beklentileri aşan endekse ilişkin, "Tüketicilerin mevcut ekonomik şartlara, özellikle de iş gücü piyasasınayönelik değerlendirmesi 2015 sona ererken pozitif kalmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.Öte yandan, analistler, iki aylık düşüşün ardından yükselen tüketici güveninin, zayıflayan küresel büyümenin olumsuz ve petrol fiyatlarındaki düşüşün ise olumlu etkileri nedeniyle istikrarsız bir tablo çizdiğine işaret ederek, endeksin yeni yılda artmaya devam etmesinin ekonomiyi destekleyebileceği öngörüsünde bulunuyor. Bu arada, güne yükselişle başlayan New York borsasında endeksler, beklentilerin üstünde gelen tüketici güveninin ardından alış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...