Tgrt Haber
29 Mart 2016 18:52

ABD'de tüketici güveni Mart'ta yükseldi

ABD'de tüketici güven endeksi Mart ayında 96.2'ye yükseldi.

ABD'de tüketici güveni Mart'ta yükseldi
abd, güven,

ABD'de tüketici güven endeksi Mart ayında 96.2'ye yükselerek üzerinde bir değer aldı. Reuters anketine katılan analistler endeksin 94 değerini alacağını tahmin ediyorlardı.

Söz konusu veri bir önceki ay 92.2 düzeyinde gerçekleşmişti. Şubat ayı verisi de 94.0 olarak güncellendi.

Bugün açıklanan diğer bir veri de ABD'de S&P Case Shiller konut fiyat endeksinin yıllık bazda %5.7 yükseldiğini gösterdi.

Daha önce endeksin Şubat ayı için 92.2 olarak açıklanan seviyesi ise 94'e revize edildi.

Conference Board'un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Tüketici güveni şubatta geriledikten sonra martta yükseldi. Tüketicilerin mevcut ekonomik şartlara ilişkin değerlendirmeleri biraz kötüleşse de kısa vadeli beklentileri finansal piyasalardaki çalkantının sona ermesine bağlı olarak iyileşti. Genel olarak, tüketiciler ekonominin yakın dönemde kayda değer ivme kazanmasını ya da kötüleşmesini beklemiyor".

Ekonomistler ise beklentilerin üstünde gelmesine rağmen düşük seviyelerde seyreden tüketici güven endeksinin hane halkı harcamalarının zayıf kalmasında önemli rol oynadığına işaret ediyor. Dün açıklanan mart ayı kişisel harcamalar verisi, beklentilerin altında kalarak tüketicilerin artan gelirlere rağmen tedbirli harcama yaptığını ortaya koymuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...