Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 11:30

ABD’den kripto paraya baskı: SEC denetim için yetki istedi

SEC Başkanı Gensler, kriptopara piyasalarının daha iyi denetim, düzenlenmesi için yetki istedi.

ABD’den kripto paraya baskı: SEC denetim için yetki istedi
bitcoin,,kripto para,

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Kongre'den hızla büyüyen kriptopara piyasalarının denetim ve düzenlenmesi için SEC'e daha fazla yetki vermelerini istedi.

Aspen Güvenlik Forumu’nda kripto paralara ilişkin değerlenmede bulunan Gensler, kripto pazarlarını ‘Vahşi Batı’ya benzetirken, "Bu varlık sınıfı dolandırıcılık, sahtekarlık ve suistimaller ile dolu. İşlemlerin, ürünlerin ve platformların düzenlemelerin arasında unutulup gitmelerini  engellemeliyiz. Aynı zamanda, bu büyüyen ve inişli, çıkışlı sektörde yatırımcıları korumak için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var" diye konuştu.

MANİPÜLASYON ENDİŞESİ

Gensler, kripto piyasasında kayıtsız menkul kıymetlerden oluşan çok fazla sayıda token bulunduğunu ve fiyatların manipülasyona açık olduğunu, milyonlarca yatırımcının risklere karşı kırılgan durumda bulunduklarını da vurguladı.

Kongre üyelerine SEC'e geleneksel bankalar olmadan kredi verenlerin  ve kredi kullanacaklarını işlem yapmalarını sağlayan kripto kredi ve DeFi platformlarını gözetim için daha fazla yetki vermeleri çağrısında bulunan Gensler, "Eğer bu konuları düzeltmezsek, korkarım çok fazla insan zarar görecek" dedi.

BITCOIN DÜŞÜŞÜ SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan pazar günü 42 bin doların üzerine çıkan Bitcoin hafta başında bu seviyenin altına gerilemişti. Düşüş trendini sürdüren kripto paraların amiral gemisi bugün yüzde 1,79'luk düşüşle 37 bin 831 dolardan işlem görüyor. Onu takip eden Ethereum ise yüzde 0,50'lik düşüşle 2 bin 478 dolara indi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...