Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2022 13:34 - Güncelleme : 17 Mart 2022 13:45

ABD’den Rusya’ya kötü Türkiye’ye güzel haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Odası arasında mutabakat zaptı imzalandı. ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brillant Rusya’dan çekilen şirketlerin Türkiye’ye yatırım yapabileceğini söyledi.

Amerikalı iş adamları Ankara’ya çıkarma yaptı. Batı yaptırımından kaçan Ruslar, Türkiye’ye yöneldi. TOBB ile ABD Ticaret Odası yatırım için mutabakat zaptı imzaladı.
Amerikalı iş adamları Ankara’ya çıkarma yaptı. Batı yaptırımından kaçan Ruslar, Türkiye’ye yöneldi. TOBB ile ABD Ticaret Odası yatırım için mutabakat zaptı imzaladı.

Ekonomik ve diplomatik ilişkiler Ukrayna savaşı sebebiyle çıkmaza girdi. Gıdadan enerjiye, sağlıktan finansa kadar birçok alanda yatırımı olan devler, Rusya’dan çıktı. En fazla 4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,3 milyar insan ve 26 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaşılabilen Türkiye, yeni yatırım üssü olarak öne çıktı. Ankara’ya gelen ABD’li iş adamları; sağlık, enerji ve bilişim alanında yatırım için mutabakata vardı.

Rusya, Ukrayna'ya çıkarma yapınca, dünya devleri de Türkiye'ye ticari çıkarma başlattı. Türkiye'de 50 milyar dolarlık yatırımı olan ABD'li iş adamları, yatırım için Türkiye'ye geldi ve ilk iş birliği anlaşmasını imzaladı.

ABD’Lİ ŞİRKETLERİN YENİ ROTASI TÜRKİYE

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brillant Rusya’dan çekilen şirketlerin Türkiye’ye gelebileceğini söyledi: Pek çok ABD’li şirketin Rusya’dan ayrıldığını görüyoruz. Sermaye hoş karşılandığı yere gider. Türkiye bu bölgede gerçekten önemli bir ticari merkez haline gelebilir. Bunun için politikalarını bu yönde düzenlemesi gerekiyor. Bu yapılırsa ABD’li şirketler de bunu takip edecektir.

TÜRKİYE VE ABD ARASINDA TİCARİ KÖPRÜ

 “Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekât başlatması Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleriyle arasında yeni bir köprü oluşturabilir” diyen Brillant, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yenilenebilir enerji, gaz, tedarik zinciri, dayanıklılık konularında stratejik fırsatlar var. Dijital sağlık, bilişim ve iletişim teknolojileri burada önemli bir alan olur. Aynı zamanda tarım ve gıda sektörü de Türkiye’nin Rusya ile tarım alanında uzun süredir devam eden bağlarını düşününce bakılabilecek alanlardan olabilir diye düşünüyorum”

ABD’den Rusya’ya kötü Türkiye’ye güzel haberTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Odası arasında mutabakat zaptı imzalandı.

‘CAATSA YAPTIRIMLARI KALKMALI’

 ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Brillant, 32 milyar dolar olan ticari hacmin 100 milyar dolara ulaşabilme yolunun özel sektör ile devletin birlikte çalışmasından geçtiğini söyledi. CAATSA yaptırımlarının yanı sıra Section 232 ile ilgili tarifelerin kaldırılması gerektiğini belirten Brillant, “Her iki hükümetin de elinde önemli fırsatlar var” dedi.

ABD Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake de Rusya’dan ayrılan Amerikalı şirketlerin Türkiye pazarını düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması gerektiğini söyledi. Türkiye’ye demir, çelik, alüminyum ürünleri ithalatında uygulanan önlemlerin kaldırılması çağrısında bulundu.

RUS GİRİŞİMCİ TÜRKİYE’YE GELİYOR

Öte yandan Batı yaptırımlarından kaçan Rus iş adamları rotayı Türkiye’ye çevirdi. Rus iş dünyasının yatırımı, Türkiye'de yabancıya satılan her 10 konuttan 1'ini almalarıyla kendini gösterdi. Rus zenginlerin servetlerini 'yasaklardan' kurtardıkça, Türkiye'de ticaret ve üretimde yatırımını hızlandıracağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...