Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 12:06

ABD'den Türkiye'ye vergi çağrısı: 'Kaldırın'

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan ABD'li şirketleri etkileyen Dijital Hizmet Vergisinin kaldırılmasını talep etti.

ABD'den Türkiye'ye vergi çağrısı: 'Kaldırın'
ABD,,Türkiye,,dijital vergi,

ABD Ticaret Temsilciliği, haziranda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu altı ülkeye dijital hizmet vergileri nedeniyle 2 milyar dolarlık ithalata yüzde 25’lik ek vergi kararını duyurmuş, uluslararası alandaki ortak vergi müzakereleri nedeniyle ek vergi kararını bir süreliğine askıya almıştı.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Temsilciliğin sitesinden yapılan açıklamada, dijital hizmetler vergilerini kaldırmalarının OECD öncülüğünde çok uluslu bir anlaşmaya varılması için önemli olduğu belirtildi.

ABD'den Türkiye'ye vergi çağrısı: 'Kaldırın'

Tarafların iki ülke arasındaki ticaretin güçlendirilmesi konusunda anlaştığı belirtilen açıklamada bunun yanı sıra, Dijital Hizmet Vergisi etrafındaki sorunların çözümü için çok taraflı görüşmelerin en uygun ortamı sağladığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...