Tgrt Haber
22 Kasım 2021 11:14

ABD'li bankacılık devi açıkladı: İşte çip krizinin biteceği tarih

ABD'li bankacılık devi JPMorgan çip krizinin biteceği tarihi açıkladı. Buna göre otomobil başta olmak üzere tüm teknoloji sektörünü etkisi altına alan küresel çip krizinin 2022 ortasında bitebileceğini ifade edildi.

ABD'li bankacılık devi açıkladı: İşte çip krizinin biteceği tarih
çip krizi,,otomobil,

ABD merkezli çok uluslu yatırım bankası JPMorgan'ın üst düzey analisti Gokul Hariharan, küresel çip kıtlığının 2022'ye kadar sürmesi beklediğini belirtti. Hariharan, durumun gelecek yıl ortasından itibaren iyileşebileceğini söyledi

Tüm dünyayı etkileyen çip krizinin ne zaman sona ereceği merak edirken, JPMorgan Asya-Pasifik teknoloji, medya ve telekom araştırması eş başkanı Gokul Hariharan geçtiğimiz hafta ortası CNBC'ye verdiği demeçte, "2023'de arz sıkıntısı olmasını beklemiyoruz" dedi.

2022'nin 'biraz daha zor' geçeceğini belirten Hariharan, "Daha fazla malzeme ulaşılabilir hale geldikçe yılın ikinci yarısında işler iyileşebilir, ancak ilk altı ayda sektörde kıtlıklar görülebilir" dedi.ABD ve Avrupa'da entegre cihaz imalatçılarının önemli miktarda kapasite artışı gerçekleştireceğini söyleyen analist, gelecek yılın ortasından itibaren bu kapasite artışlarının devreye girmesini beklediklerini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...