Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2018 18:12

'ABD'ye düzeltme geliyor, gelişen ülkelere odaklanın'

Gelişen ülke varlıklarına odaklanma zamanı olduğunu söyleyen Mobius Capital`in kurucu ortaklarından Carlos Hardenberg, uzun vadede dolardaki güçlenmeye neden olacak gerekçe görmediğini belirtti. Dolar/TL`de ise düşüş bugün daha da hızlandı ve kur 4,6 seviyesinin altını gördü.

'ABD'ye düzeltme geliyor, gelişen ülkelere odaklanın'
dolar,dolar fiyatı

Mobius Capital'in kurucu ortaklarından Carlos Hardenberg gelişen ülke varlıklarına odaklanma zamanı olduğunu söyledi.

Mobius Capital kurucularından Carls Hardenberg gelişen ülkelere odaklanmak gerektiğini belirtti. Hardenberg "Makro durum sıkılaşıyor, yatırımcıların riskli varlıklara olan tutumu daha olumsuz hale geliyor. Bu, fırsatlara bakmak için doğru zaman" diye konuştu.

ABD'ye ilişkin endişelenmek gerektiğini belirten Hardenberg ABD'de belirgin bir düzeltme görülebileceğini, uzun vadede dolardaki güçlenmeye neden olacak gerekçe görmediğini belirtti. Hardenberg "Uzun vadeli perspektifte dolar kırılgan görünüyor. Doların uzun süre güçleneceğini düşünmüyorsanız, bu gelişen ülke piyasaları için iyi bir haber" dedi. 

Öte yandan Kasper Bartholdy'nin de aralarında yer aldığı Credit Suisse analistleri tarafından yayınlanan raporda ise Türk lirasının şu dönemde yüksek carry-trade ve politik istikrar dolayısıyla cazip olduğu belirtildi. 

DOLARDA DÜŞÜŞ HIZLANDI

Dolarda ise düşüş bugün daha da hızlandı. Şu dakikalarda dolar/TL yüzde 0,35'lik düşüşle 4,5927 seviyesine kadar geriledi. Borsada da yükseliş hakim. BIST 100 endeksi yüzde 1,60'a varan büyük artışla 95 bin 929 puan seviyende bulunuyor.

(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...