Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 14:36

Adıyaman‘dan petrol fışkıracak

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabilecegi potansiyel alanlara yönelik sondaj çalışması yapılacak.

Adıyaman‘dan petrol fışkıracak
adıyaman,petrol,

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabileceği potansiyel alanlara yönelik sondaj çalışması yapılacak. Ortalama derinliği 3 bin metre olan 10 sondaj çalışması ve her bir sondaj alanında yaklaşık 40 kişiyle petrole ulaşılmaya çalışacak.
Güney Yıldızı Petrol Üretim, Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ, I·R/GYP/658 ruhsat numaralı yaklaşık 7 bin hektarlık sahada petrol aramak için proje hazırladı.Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, faaliyet sırasında ruhsat alanı ic¸erisinde 10 noktada sondaj çalışması yapılacak.Söz konusu sahada o¨nceki yıllarda ac¸ılmıs¸ arama ve u¨retim petrol kuyularından elde edilen verilere go¨re petrol rezervinin bulunabileceği potansiyel alanlar tespit edilmişti. Sondaj çalışmaları sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Arama sondaj faaliyetlerinin, ruhsat su¨resi boyunca sürdürülmesi öngörülüyor.Yapılan sondajların olumlu sonuc¸lanması durumunda, sahada petrol u¨retimi ic¸in u¨retim kuyuları açılması planlanıyor.Petrol arama sondajlarında gu¨nde 3 vardiya halinde çalışılacak. Her bir sondajda ortalama 3 bin metre derinliğe ulaşılması hedefleniyor.Faaliyet sırasında her bir sondaj alanında yaklas¸ık olarak 40 kişi çalışacak. İşçi olarak c¸alıs¸acak personelin bölge halkından seçilmesine özen gösterilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...