Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Aralık 2021 21:13

Ağır borç altında olan Evergrande acil yardım çağrısında bulundu

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande borçlarını ödeyemeyeceğini yerel hükümete bildirerek acil yardım istedi.

Ağır borç altında olan Evergrande acil yardım çağrısında bulundu
Evergrande,Çin,gayrimenkul

Çinli emlak şirketi Evergrande ağır borç altındı. Hong Kong borsasına başvuruda bulunan Evergrande, yükümlülüğü yerine getirememesi durumunda bazı anlaşmalar kapsamındaki geri ödeme tarihlerinin ileri çekilebileceği konusunda açıklama yaptı. Evergrande’nin talebi üzerine, Çin’in Guangdong eyaleti yetkilileri, risk yönetimini denetlemek, iç kontrolleri güçlendirmek ve normal operasyonları sürdürmek için şirkete bir çalışma grubu göndereceğini duyurdu.

300 MİLYARDAN FAZLA BORCU VAR

Borçlarla başa çıkmak için plan hazırlayan ve alacaklılarla iletişim halinde olacağını açıklayan Evergrande 300 milyar dolardan fazla borcu olduğu için 6 Kasım’da vadesi gelen 82,5 milyon dolarlık kuponları da ödeyemedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...