Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2021 12:59

Ağlara takılmaya başladı: Lüfer tezgahlardaki yerini aldı

Marmara Denizi'nde ağlara takılmaya başlayan lüfer balıkçıları sevindirdi. Tezgahlar, balıkçıların ağlarına bol miktarda takılan lüferle çeşitlendi.

Ağlara takılmaya başladı: Lüfer tezgahlardaki yerini aldı
Marmara Denizi,Lüfer,balıkçı

Palamuttan sonra lüfer de balıkçıların yüzünü güldürmeye başladı.

Pehlivanoğlu, ağlara daha çok lüfer ve istavritin takıldığını belirterek, "Palamudun azalmaya başlamasıyla balıkçılar lüfer tutmaya başladı. Tezgahlarımızda balık çeşitlerimiz bol. Havaların da soğumasıyla çeşit ve bolluk daha da artacak diye bekliyoruz. Lüfer, istavrit, sardalya gayet lezzetli, herkesin damağına hitap ediyor. Bu yıl vatandaşlar bol bol balık tüketecek. İnşallah balık bol olursa balıkçılarımız denizden nasiplerini alıp döner." diye konuştu.

RÜZGAR FİYATLARI ETKİLEDİ

Balıkçı Hasan Erol da lüferin tezgahları süslemeye başladığını, kilogramının 45-50 liradan satıldığını anlattı.

Balık çeşidinin fazla olmasının vatandaşları da tezgahlara çektiğine işaret eden Erol, "Birkaç gündür hava rüzgarlı. Bu yüzden palamudun fiyatı yükseldi. Hamsinin kilosu da 50 liraya çıktı. Palamudun azalmasıyla lüfer çıkmaya başladı. Bunun yanında istavrit, barbun ve diğer balıklar da çıkıyor. Vatandaşların da lüfere ilgisi güzel, talep görüyor." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...