Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 10:22

Askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri sorgulama 2021

Askerlik görevini yapacak milyonlarca vatandaş, Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarını yakından takip ediyor. Askerlik yerlerini merak eden vatandaşlar, “Askerlik yerleri 2021, askerlik yerleri ne zaman belli olacak?” gibi soruların cevabını arıyor.

Askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri sorgulama 2021
ağustos celbi 2021,,askerlik yerleri 2021,

Askere gitmeye hazırlanan vatandaşlar, MSB ağustos celbini sorguluyor. Ağustos 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili tarihler açıklanmıştı.

Temmuz, ağustos ve eylül ayında silahaltına alınacak erbaş ve erler ile temmuz ayında göreve başlayacak yedek subay ve astsubay adaylarının askerlik yerleri belli oluyor. Milli Savunma Bakanlığı Ağustos ayı sınıflandırma dönemi duyurusunda tüm detayları açıklamıştı.

ASKERLİK YERLERİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı’nın duyurusunda seçim ve sınıflandırma sonuçları 16 Temmuz 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden adayların erişimine açılacak. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil edilir.) er statüsünde askere sevk edilecek. (TSK’nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç sayılır.)

Askerlik yerleri sorgulama ekranı için tıklayın.

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri şu şekilde;

                                                              Yükümlü Sevk   tarihleri

 Kovid 19 testinin yapılacağı ve sevk         belgesinin alınacağı tarihler

Yedek subay/Astsubay adayları, Erbaş/er (1. grup)26, 27, 28 Temmuz 202126, 27, 28 Temmuz 2021
Erbaş/er (2. grup)16, 17, 18 Ağustos 202116, 17, 18 Ağustos 2021
Erbaş/er (3. grup)13, 14, 15 Eylül 202113, 14, 15 Eylül 2021

Yükümlüler, sevk belgesinin alınabileceği tarihlerde; e-Devlet’ten “Kovid-19” anketini doldurmaları gerekir. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında “Kovid-19” testlerini yaptıracaklar. Test sonucu negatif çıkanlar aynı gün içerisinde e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesi başkanlıklarından sevk belgelerini alabileceklerdir.

AĞUSTOS CELBİ SINIFLANDIRMA SONUÇLARI 2021

Bedelli askerlik ve askerlik celp tarihleri ve yerlerini öğrenmek isteyen er, adayları E-Devlet'e bireysel şifreleriyle girip Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgileri öğrenebilecek. Askerlik yerleri sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra gerçekleştiriliyor.

Yedek subay sınıflandırma sonucunu öğrenebilmek için tıklayın.

Yedek astsubay sınıflandırma sonucunu öğrenebilmek için tıklayın.

Er sınıflandırma sonucunu öğrenebilmek için tıklayın.

Ağustos 2021 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...