Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2022 17:34 - Güncelleme : 23 May 2022 17:41

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 personel alımı tercihleri nasıl yapılır? İşte tercih başvuru ekranı ve tercih kılavuzu 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 sözleşmeli personel alımı tercih işlemleri devam ediyor. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı tercihleri nasıl yapılır? İşte tercih kılavuzu…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 personel alımı tercihleri nasıl yapılır? İşte tercih başvuru ekranı ve tercih kılavuzu 2022
Aile Bakanlığı personel alımı,,personel alımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 sözleşmeli personel alımı sınav sonuçları, 6 Mayıs 2022 tarihinde açıklanmıştı. Sonuçların ardından tercih kılavuzun da yayımlandı. Peki 2022 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı tercihleri nasıl ve nereden yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları ne zaman açıklanır? İşte tercih kılavuzu ve başvuru

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Aile Bakanlığı personel alımı tercihleri www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden 12 Nisan 2022 – 27 Nisan 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri 27 Nisan 2022 gecesi, saat 23:59'da sona erecek. ekranı...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercih kılavuzu, 20 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla bakanlığın internet sitesinden yayınlandı. Ayrıca adayların 20 tercih hakkına sahip olduğu bildirildi. Sınavda asil olarak tercih hakkı kazanan adayların tercih işlemleri, 27 Mayıs 2022 Cuma gününe kadar devam edecek. Henüz personel alımı için tercihte bulunamayan adaylar, Aile Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihlerinin nasıl ve nereden yapılacağını merak ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 sözleşmeli personel alımı tercih başvuruları, 20-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında https://personel.aile.gov.tr/ adresi üzerinden e-posta ve şifre bilgileri girildikten sonra yapılabilecek.

Adaylar, en fazla 20 tercih yapabilecek olup ayrıca tercihlerine yerleşememesi halinde 20 tercih dışında boş kalan yerlere tercih dışı sistem tarafından yerleştirmeyi isteyip istemediğini belirtebileceklerdir.

Tercihler sisteme kaydedilip onaylandıktan sonra tercih formunun çıktısı alınarak imzalanacak ve tercihlerinden birine yerleşen adaylar atamaya esas belgeleri ile birlikte teslim edecektir.

Adaylar, başarı puanı üstünlüğü esasına göre ve tercihleri doğrultusunda sistem tarafından yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar için atamaya esas istenilen belgelere ilişkin ayrıca duyuru yapılacaktır.

Not: 1- Adayların Kariyer kapısı üzerinden bildirilen cep telefonlarına kullanıcı adı ve şifresi gönderilmektedir.

2- Adayların Kariyer kapısı üzerinden bildirilen e-posta ve cep telefon bilgilerinde değişiklik olması halinde aşağıda yer alan irtibat telefonlarını aramak suretiyle bilgilerini güncelleyebilecektir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİH BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

İlan edilen kadrolara veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

  • Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.
  • Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamaları,Kılavuzda yer alan “İşçi” kadroları için; Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin 6'ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
  • Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamaları. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
  • Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...