Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Mart 2019 12:19

Ak Gıda’dan yeni üretim tesisi yatırımı

Türkiye’de süt ve süt ürünleri sektörünün önemli şirketlerinden Ak Gıda, İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 32 bin metrekare kapalı alanda günlük 900 ton süt işleme kapasiteli Gürsüt’e ait peynir üretim tesisini satın aldı. Ak Gıda bu yatırımla peynir üretim kapasitesini artırarak büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Ak Gıda’dan yeni üretim tesisi yatırımı
Ak Gıda

Türkiye’de 5 üretim tesisi ve günlük 4 bin 500 ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün önemli şirketlerinden Ak Gıda, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) bulunan 32 bin metrekare kapalı alanda, günlük 900 ton süt işleme kapasiteli Gürsüt’e ait üretim tesisini satın aldı. Yeni peynir üretim tesisinde; kaşar peyniri, beyaz peynir ve süzme peynirin yanı sıra geleneksel olmak üzere farklı peynir çeşitlerinin de üretilmesi planlanıyor. 

Yeni tesisin peynir üretim kapasitesini artırmada ve şirketin büyümesinde önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Ak Gıda Başkanı Ali Sözen, "Tire, çiğ süt üretiminde önde gelen bölgelerimizden biridir ve yeni üretim tesisi yatırımımızın karar aşamasında önemli rol oynayan etkenlerden biri olmuştur. Tesisin, süt üretim bölgelerine olan yakınlığı ve sütün sağımından itibaren çok kısa sürede fabrikaya ulaşacak olması ürün kalitesine olumlu katkı sağlayacaktır. Ayrıca, üretim tesisinin organize sanayi bölgesi içinde olması ve TOSBİ yönetiminin başından itibaren olumlu yaklaşımları ve verdikleri destekler bu bölgeyi tercih etmemizde etken oldu. Bölgenin sütçülük ve süt ürünleri üretimi konularında gelişmiş olması, uzman insan kaynağına ulaşmamızı kolaylaştırmasını beklemekteyiz. Yeni yatırımımızla birlikte toplam peynir üretim kapasitemiz artarken ürün çeşitliliğimiz de artacak, birçok yerel peynir lezzetlerini bu tesiste üretebileceğiz" dedi. 

32 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 55 bin metrekarelik bir alanda kurulu olan yeni tesislerinin, günlük 900 ton çiğ süt işleyebileceğini belirten Sözen, "Yeni işletmemize iki yıl içeresinde alınacak 500’e yakın çalışanla birlikte bölge istihdamına da katkı sağlamış olacağız. 4 bin metrekaresi soğuk olmak üzere toplam 8 bin metrekare depolama alanı olan tesisimiz, kalite yönetimi bakımından ulusal ve uluslararası standartlara uygundur. Yeni tesisimizin, şirketimizin peynir kategorisinde büyümesine önemli katkılar sağlayacağını öngörüyoruz. Ak Gıda olarak, hedeflerimiz ve geleceğe dönük vizyonumuz çerçevesinde ilave yatırımlarla büyümemizi sürdürmeyi planlamaktayız" dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...