Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2021 10:30

AK Parti’den asgari ücret açıklaması: 4 bin TL olabilir

Milyonlarca çalışanın cevabını beklediği "2022 asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunu AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TGRT Haber'de cevapladı. Özkan “Asgari ücret rakamı 4 bin TL’ye yakın olabilir” diyerek beklentilerin üzerinde olacağının sinyalini verdi.

AK Parti’den asgari ücret açıklaması: 4 bin TL olabilir
asgari ücret,AK Parti

2022 asgari ücretinin ne kadar olacağı milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu konudaki sorulara cevap verirken "Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceği. Cumhurbaşkanımızın bu yönde talimatı var" açıklaması yapmıştı. Bir açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan geldi. Özkan TGRT Haber'de asgari ücretin 4 bin TL cevarında olacağını belirtti. Cem Küçük ve Aslı Hünel ile Günaydın Türkiye programına katılan Cahit Özkan, 2002’den bu yana asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapıldığına dikkat çekerek "Özellikle 2019, 2020 yılında başlayan küresel salgın ve küresel ısınmayla beraber kuraklık, sel ve yangınlar vatandaşların ciddi anlamda yeni bir zam beklentisini gündeme getirdi." dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA MİLLETİMİZİN GÜVENİ TAMDIR”

Cahit Özkan şöyle konuştu: 

"Asgari ücret komisyonu toplandığı zaman bir taraftan bakanlık, sendikalar, TÜİK’in verileri ve bütün emtia fiyatlarındaki değişiklik dikkate alınarak masaya yatırılan asgari ücret bu noktada vatandaşımızın refahını artıracak ve tabi ki kur karşısında da erozyonu ortadan kaldıracak bir rakam olacaktır. 2002’den bugüne kadar AK Parti hükümetlerinin enflasyonun yüzde 50 üzerinde hep zam yaptığı görülüyor. Ortaya çıkan sonuç ise 19 yıldır ortaya koymuş olduğumuz asgari ücret zammının en üst seviyede belirlendiği bir zam olacak gibi gözüküyor."

ASGARİ ÜCRET 4 BİN TL OLUR MU?

"İşverenin ödeyemeyeceği bir rakam olursa iş hayatında farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Türkiye’de şu anda asgari ücret 2 bin 850’lerde olmasına rağmen özel sektörlerdeki vatandaşlarımız, iş adamlarımız diyor ki; 'Ben işçimin emeğinin karşılığının daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum' ve ekliyor; 'Ben asgari ücreti 3 bin lira 3 bin 500 lira uyguluyorum.' Yani burada işverenin işçinin menfaatini biraz daha sosyalist anlayışta olduğu gibi çatışan kavgacı bir anlayışa dayandığını ifade etmek doğru değil, aslında kaderimiz bir… İşveren burada çarkı döndüremezse istihdam üretemez, istihdam olmazsa ihracat olmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...