Tgrt Haber
07 Ocak 2022 21:27

AK Parti'den "emekli milletvekili maaşı" açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli milletvekilleri maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm emekliler enflasyon farkından yararlanırken emekli milletvekillerinin bundan faydalanmamasının haksızlık olduğu yönünde talep geldiğini belirten Elitaş, "Diğer siyasi partiler de uygun görürse biz üzerimize düşeni yaparız" şeklinde konuştu.

AK Parti'den "emekli milletvekili maaşı" açıklaması
emekli,milletvekili,maaş,ak parti

Mevcut ve eski milletvekillerinin üye olduğu Türk Parlamenterler Birliği, emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılması hakkında TBMM'de grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleriyle görüşme gerçekleştirdi. Birlik temsilcileri, milletvekillerinin Cumhurbaşkanı maaşının çok az artması nedeniyle bulundukları konumdan aşağıya düştüklerini dile getirdi.

"EMEKLİ VEKİLLERİN ENFLASYONDAN YARARLANMAMASI HAKSIZLIK"

Görüşme sonrası açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli milletvekillerinin enflasyon farkından yararlanamamasının haksızlık olduğunu bildiren birlik üyelerinin talebine olumlu yaklaşıp, "Bütün emekliler enflasyon farklarından faydalanırken sadece milletvekilleri bu farklardan faydalanamıyor" diye konuştu.

Milletvekili emekli maaşlarının 6'ncı, 7'nci sıradayken şu an 12, 13'üncü sıraya geldiğini söyleyen Mustafa Elitaş, "Şöyle dediler; vali ile bizim aramızda 2021 yılında 3 bin lira fark varken 2022 yılının sonunda vali bizi geçiyor. Onun için bütün partilerle Parlamenterler Birliği görüşmüş. Bir hak kaybı söz konusu. Bin 500-2 bin milletvekili emeklisi var" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MİLLETVEKİLİ MAAŞI 16 BİN LİRA

Emekli milletvekillerinin maaşının 2021 sonu itibarıyla 16 bin küsur lira olduğunu, cumhurbaşkanı maaşı yüzde 14,4 arttığı için onların maaşının da yüzde 14 artacağını anlatan Elitaş sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün emekliler enflasyon farklarından faydalanırken sadece milletvekilleri bu farklardan faydalanamıyor. Parlamenterler Birliğinin haklı talebi... Bütün emeklilere uygulanan bu hakkın milletvekillerine uygulanmamasını haksızlık diye ifade ettiler. Biz de 'Görüşün, diğer siyasi partiler buna olumlu derlerse, ortak önerge vermeye razı olurlarsa biz üzerimize düşeni yaparız' dedik."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...