Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2021 13:02

AK Parti'den EYT için tarih: Müsterih olun!

Emekli olmak için prim gününü bekleyen vatandaşlar EYT son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari ücret zammı sonrası gözler Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasına çevrilirken, “EYT ne zaman çıkacak? Son durum ne?” sorularına cevap arayanlar için AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan sevindirici haber geldi. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için son gelişmeler…

AK Parti'den EYT için tarih: Müsterih olun!
EYT,3600 ek gösterge

Milyonlarca çalışan için asgari ücret zammı geçtiğimiz hafta açıklanırken, gözler memur, emekli zammı, 3600 ek gösterge ve EYT ile ilgili gelişmelere çevrildi.  AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Günaydın Türkiye programında önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrette mutlu sona ulaşıldığının altını çizen Muhammet Emin Akbaşoğlu, sırada 3600 ek gösterge ve memur, emekli zamlarının olduğunu ifade etti. Bütün bu meselelerin çözüme kavuşulmasıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için gelecek yıl bir çalışma yapılacağının mesajını verdi.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN TARİH '2022' 

3600 ek göstergeye ilişkin yeni yılı işaret eden Akbaşoğlu, “Bununla ilgili bir sıralamamız mevcut. Öce asgari ücretten başladık ve o bitti. 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Bu bizim sözümüzdür. 3600 ek gösterge ile ilgili polislere, öğretmenlere ‘3600 ek göstergeyi vereceğiz’ demiştik. Bunu daha da geniş bir perspektifte ele alıyoruz. Bu konu ile ilgili ortak paydaşlarla beraber Bakanlığımız çalışmayı yapıyor. Yılbaşından sonra 3600 ek gösterge ile ilgili gerekli değişiklikleri yapacak şekilde hazırlıklarımız devam ediyor. 3600 ek göstergeden sonra ise memur ve emeklilerin durumu ele alınmak suretiyle gerekli iyileştirmeler yapılacak” dedi.

EYT İLE İLGİLİ ÇALIŞMA SON SIRADA

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için de müjdeli haber veren Akbaşoğlu, “Bunlardan sonra da EYT’li kardeşlerimizin talepleri irdelenecek. Bu manada Vedat Bilgin Bey bu konu ile ilgili daha önce bir takım çalışmalar yapmıştı. Bunun detaylandırılması ile ilgili çalışmalar da mutlaka yapılacak ve talepler değerlendirilecek” diyerek şunları dile getirdi:

“Biraz evvel bahsettiğim sıralamanın neticesinde bütün kesimlerimizi memnun ettikten sonra EYT’lilerin durumunu da ele alacağız. Bu konuda EYT’li kardeşlerimiz müsterih olsun. EYT ile ilgili bir çalışma mutlaka yapılacak.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...