Tgrt Haber
08 Haziran 2022 13:05 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 13:23

3600 ek göstergeden sonra hangisi sırada? AK Parti'den EYT ve asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, detayları açıklanan 3600 ek gösterge düzenlemesi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklama yaptı. Asgari ücrete ikinci zam tartışmalarına ilişkin de konuşan Sarıeroğlu, 'asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusuna da cevap verdi.

3600 ek göstergeden sonra hangisi sırada? AK Parti'den EYT ve asgari ücret açıklaması
EYT,asgari ücret,3600 ek gösterge

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından 5 milyon 300 bin kişiyi ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı da Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemenin detaylarını paylaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 Ek Gösterge düzenlemesine ilişkin düzenlemeyi açıkladı. Buna göre, birinci derece memur olmak kaydıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları ile din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ek göstergesi 3600'e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun emekli aylığı 1234-1391 lira, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500-50 bin 150 lira arasında artacak.

EK GÖSTERGENİN MAAŞA YANSIMASI OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge çalışmasının daha çok emekli maaşlarını ve tazminatlarını etkileyen bir süreç olduğunu belirten Sarıeroğlu, “Ama maaşlara da yansıması olacak.” dedi.

EYT MASADA

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek göstergenin tamamlanmasının ardından sıra Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununun çözüme kavuşacağı bilgisini vermişti. Ek gösterge düzenlemesinin ardından gözler çözülmesi beklenen bir EYT'ye çevrilirken konu hakkında Sarıeroğlu, “Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum.” dedi.

ASGARİ ÜCRETE DÜZENLEME OLACAK MI?

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zammın enflasyonun ardından erimesi ve asgari ücretlilerin alım gücünün düşmesinin ardından Temmuz ayında ikinci zam yapılması yönünde tartışmalar başlamıştı. Asgari ücrete zammın yasal düzenleme ve belirlemelerle yapıldığını vurgulayan Sarıeroğlu, konuyla ilgili bir değişiklik olduğu takdirde bunun Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Sarıeroğlu asgari ücrete ikinci zam konusuna ilişkin şunları söyledi: Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Doğru bilgilendirmenin esas olduğuna inandığım için bu konuda çalışma yapan kişi Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yunus 19 Haziran 2022 19:08

Eyt lerin hakkını verin vekillere sıra geldimi 600 tanesinin eli havada milette geldimi yok oh ne güzel

Sonraki Haber Yükleniyor...