Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2022 09:19 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 11:23

AK Partili Turan'dan 'asgari ücret' açıklaması: 'Esas artış'ı tarih vererek duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 'ara zam' sonrası değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için önemli adımlar atıldığını kaydetti. Asgari ücrete önce yüzde 50 ardından yüzde 30 olarak açıklanan ilave artış yapıldığını hatırlatan Turan, esas artışın yılbaşında yapılacağını kaydetti.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
AK Partili Turan'dan 'asgari ücret' açıklaması: 'Esas artış'ı tarih vererek duyurdu
asgari ücret,AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde asgari ücretin yüzde 30'luk artışla 5 bin 500 liraya çıkarıldığını duyurmuştu. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çanakkale'de konuşan Turan, Türkiye'nin her alanda iddiasını sürdürdüğünü yineledi.

Ekonomik olarak birtakım sorunlar yaşandığını ancak en kısa zamanda çözülmesi için adımların atıldığını kaydededen Turan, "Bizim dışımızda gelişen saikler var. Pandemi bilmezdik, 3 yıl uğraştık. Kuzeyimizde devam eden bir savaş var. Güneyimizdeki ülkelerdeki sıkıntılar malum. Ama bunu aşmak bizim görevimiz. Türkiye, güçlü bir ülke. Bu süreci beraber aşacağız" diye konuştu.

Öte yandan asgari ücrete yapılan 'ara zam' ile ilgili de konuşan Turan, işverene 100 liralık desteğin az olduğu eleştirilerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Turan, asgari ücrete düzenlemenin ocak ayında gerçekleştiğini ifade ederek "O gün yüzde 50 ile yapılmadı mı? Bugünkü yüzde 30 zam, ilave artış demek. Böylelikle 2022 yılında asgari ücretteki kümülatif artış oranı yüzde 94,60 oldu. Ayrıca ocak ayında işveren için damga ve gelir vergisi kaldırılarak 450 lira destek sağlanmıştı. Şimdiki 100 lira destek de işverenimiz için ilave destektir. Toplamda 550 lira bir destek söz konusu" dedi.

'DEVLETİMİZİN ÖNEMLİ ADIMLARI VAR'

Asgari ücrette esas artışın yine yılbaşında yapılacağının altını çizen Turan, "Tüm çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi için devletimizin önemli adımları var. Türkiye her şeye rağmen büyümeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Öte yadnan geçmiş dönemlerde yaşanan krizlere de değinen Turan, "2001 krizini hatırlayalım; çarklar durmuştu, bankalar batmaya başlamıştı. Hamdolsun, Türkiye'de bugün tüm sorunlara rağmen çarklar durmadı, istihdam azalmadı. 1994 krizini hatırlayın. 5 Nisan Kararları ile sonuçlanmıştı. Öyle bir tablomuz yok" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...