Tgrt Haber
19 May 2022 09:46 - Güncelleme : 19 May 2022 10:24

Benzin ve motorin zammı var mı? Brent petrol yükselişi sevdi, akaryakıt zammı kapıda

Fed Başkanı Powell’in enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışını sürdüreceklerine yönelik şahin açıklamaları ardından Brent petrol baskılarken Çin’in kapanmaları kaldırma umutları ve küresel arz korkuları nedeniyle yükselişini sürdürdü. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili brent petrol ‘’Akaryakıt zammı gelecek mi? Benzin ve motorin zammı ne zaman?’’ sorusunu gündeme getirdi.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Benzin ve motorin zammı var mı? Brent petrol yükselişi sevdi, akaryakıt zammı kapıda
benzin,motorin,brent petrol,akaryakıt

Fed Başkanı Jerome Powell sancılı da olsa enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını ve tüm araçları kullanacaklarına yönelik açıklamaları emtia fiyatlarını baskılarken Rakuten Securities emtia analisti Satoru Yoshida, ‘’Avrupa Birliği'nin Rusya ham petrolüne yönelik bekleyen ithalat yasağının küresel arzı daha da sıkılaştırması beklendiğinden, petrol piyasaları yükseliş eğilimini koruyor" dedi. Peki brent petrol ne kadar?

BRENT PETROL NE KADAR?

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin sıfır Covid-19 politikası nedeniyle 6 haftadır kapanma tedbiri uyguluyor. Emtia uzmanları ülkenin en kalabalık şehri Şanghay'da 1 Haziran'dan itibaren kısıtlamaları gevşetme planlarını yakından izliyor. Kısıtlamaların kalkması durumunda dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısında petrol talebinde bir toparlanmaya yol açabilir. Araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkilemesinde dolayı ‘’Brent petrol ne kadar?’’ sorusunun cevabını merak ediyor.

19 Mayıs Perşembe brent petrol 110 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar bugün için beklenen işlem aralığı 105 dolar destek ile 113 dolar direnç arasında olduğunu ifade etti. Emtia analistleri AB ülkelerinin Rus petrolüne yönelik yaptırım kararı ihtimalinin fiyatları yükseltirken kararın gecikmesinin düşüşlere neden olduğunu belirtti.

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI VAR MI?

Brent petrol fiyatındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarında zam endişesini gündeme getirdi. Araç sahipleri ‘’Benzin ve motorin zammı ne zaman?’’ sorusunun cevabını merak ediyor.

18 Mayıs Çarşamba gecesi benzinde 1 lira 3 kuruşluk zam yapıldı. Sektörden benzin zammına yönelik yeni bir açıklama gelmezken Cuma günü motorin zammı bekleniyor.

Benzin ve motorin zammı var mı? Brent petrol yükselişi sevdi, akaryakıt zammı kapıda

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrol Çin’in 1 Haziran’da sahalara geri döneceği sinyalleri ile yükselirken vatandaşlar sektörden gelen benzin ve motorin zammı haberleri sonrası güncel akaryakıt fiyatlarına odaklandı. İşte 19 Mayıs benzin ve motorin fiyatı:

19 MAYIS BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul (Avrupa Yakası): 23,86 TL
  • İstanbul (Anadolu): 23,87 TL
  • Ankara: 23,98 TL
  • İzmir: 23,98 TL

19 MAYIS MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul (Avrupa Yakası): 22,07 TL
  • İstanbul (Anadolu Yakası) : 22,09 TL
  • Ankara: 22,17 TL
  • İzmir: 22,18TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...