Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2021 07:06

Akaryakıt sektöründe yeni dönem: Pompa otomasyona bağlandı

Akaryakıtta sıkı denetim yolda. 1 Ocak’ta ‘yetkili otomasyon’ sistemi devreye giriyor. Pompada bir kuruşluk sahtekârlık olmayacak.

Akaryakıt sektöründe yeni dönem: Pompa otomasyona bağlandı
akaryakıt,,epdk,

1 Ocak’tan itibaren “yetkili otomasyon” sistemi devreye giriyor. Böylece pompada tüketici aleyhine işleyecek 1 kuruşluk fiyat farklarına bile geçit verilmeyecek.

Akaryakıt bayileri ve dağıtıcı lisans sahipleri 1 Ocak’tan itibaren sadece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yetkilendirilen otomasyon firmalarıyla çalışabilecek. Gerekli süreçleri zamanında tamamlamayan dağıtıcı ve bayilik lisansı sahiplerinin faaliyeti durdurulacak. Bu kararla, yetki belgesi bulunmayan ve ehil olmayan otomasyon firmalarının piyasayı olumsuz etkileyecek faaliyetlerde bulunmaları engellenecek. Böylece pompada tüketici aleyhine işleyecek 1 kuruşluk fiyat farklarına bile geçit verilmeyecek. Ayrıca mevzuata aykırı faaliyette bulunan otomasyon firmalarına bu tarihten sonra idari para cezası da uygulanabilecek.

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, düzenlemenin hem bayi faaliyetlerinin aksamaması hem de denetimlerin daha etkin yapılabilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Yaklaşık 52 dağıtıcı ve 13 bin bayilik lisansı sahibinin otomasyon sistemlerine ilişkin süreci en kısa zamanda tamamlaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: 1 Ocak’tan itibaren akaryakıt sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Otomasyon sistemi piyasanın sağlıklı şekilde işleyişi için çok önemli. Dağıtıcılar ve bayiler otomasyon konusunda beklediğimiz adımları atmazsa faaliyetlerini durdurmak zorunda kalabiliriz. Dağıtıcı lisansı sahipleri; bayi denetim sisteminin kurulması, bakım ve onarımı için bizden yetki alan otomasyon şirketleri dışındaki firmalarla çalışamayacak. Bu durumdan tüketicilerimizin de olumsuz etkilenmemesi için ilgili sektör temsilcilerimizden gereken hassasiyeti göstermelerini ve üzerlerine düşeni yapmalarını bekliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...