Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 09:27 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 09:49

Brent petrol geriledi, motorine bir indirim daha geliyor (9-10 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra 140 dolara kadar çıkan Brent petrol Haziran ayının başından bu yana büyük bir düşüş trendinin içine girdi. Ağustos ayıyla 100 doların altına düşen Bren petrol pompaya indirim olarak yansıdı. Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine gelen indirimin ardından motorine bir indirim daha geliyor. 10 Ağustos Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 1 TL indirim bekleniyor. İndirim haberlerinden sonra vatandaşlar arama motorlarında ‘Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?' Şeklinde arama yapmaya başladı. Peki gelecek motorin indiriminin ardından güncel akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları ve Brent petrolde son durum…

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol geriledi, motorine bir indirim daha geliyor (9-10 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)
Akaryakıt,Bren petrol,benzin,LPG,motorin,indirim

Vladimir Putin’in emriyle 24 Şubat’ta başlayan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişi, 3 yıldır dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının yeniden patlak vermesi ve birçok ülkenin tekrar kapanma ihtimali düşünmesi baştan Brent petrol olmak üzere bütün emtia fiyatlarını etkiledi.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla 140 dolara kadar yükselen ve rekorları alt üst eden Brent petrol haziran ayının ortalarında itibaren büyük bir düşüş trendine girdi. Temmuzda da düşüş seyrini devam ettiren Brent petrol, ağustos ayı ile birlikte 100 doların altına geriledi.

BRENT PETROL NE KADAR?

Temmuz ve ağustos aylarında afallayan Brent petrol, 9 Ağustos sabahı yüzde 0,16 yükselişle 86,80 dolar bandından seyrediyor. 4 Ağustos’ta 94 dolara kadar gerileyen Brent petrol birkaç gündür hafif yükselişlerle dalgalı seyrini devam ettiriyor.

AKARYAKITA İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM

Brent petrolde yaşanan bu büyük düşüşlerle birlikte benzin ve motorine indirim haberleri de peş peşe geliyor. En son benzin fiyatı için 2,23 TL, mazot fiyatı için 1,15 TL indirim yapılmıştı. Gelen indirimlerin ardından sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre, 10 Ağustos Çarşamba gününden itibaren motorine bir indirim daha geliyor. Benzin grubunda ise şimdilik bir fiyat değişikliği beklentisi bulunmuyor.

Motorine gelecek indirimle birlikte güncel akaryakıt fiyatları ne olacak? İşte güncel İstanbul, İzmir ve Ankara’daki benzin ve motorin fiyatları…

9 AĞUSTOS GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23.41 TL (10 Ağustos'tan itibaren 22,41 TL'ye düşmesi bekleniyor)
  • Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.46 TL (10 Ağustos'tan itibaren 22,46 TL'ye düşmesi bekleniyor)
  • İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.52 TL (10 Ağustos'tan itibaren 22,52 TL'ye düşmesi bekleniyor)

9 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.06 TL
  • Ankara Benzin litre fiyatı: 20.17 TL
  • İzmir Benzin litre fiyatı: 20.17 TL

9 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.35 TL
  • Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.37 TL
  • İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...