Tgrt Haber
26 Mart 2022 13:30 - Güncelleme : 30 Mart 2022 09:55

Akaryakıta KDV ve ÖTV indirimi geliyor: 12 lira birden düşecek

Akaryakıt fiyatları Brent petrolün yükselişiyle birlikte son dönemde arttı. Benzin 20 liraya motorin ise 24 liraya dayandı. Akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması için Meclis’e önerge sunan Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, önergede KDV ve ÖTV indirimi formülünü açıkladı.

Akaryakıta KDV ve ÖTV indirimi geliyor: 12 lira birden düşecek

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, ABD’nin Rus petrolüne ambargo uygulayacağının ortaya çıkması,  ve Brent petrol fiyatındaki yükseliş piyasaları alt üst etmişti. 27. Dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, son dönemde artan akaryakıt fiyatlarıyla ilgili Meclis’e önerge sundu. Koç’un önergesi KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılması adında Meclis’e sunuldu. Komisyona sunulan teklif ile akaryakıt ürünlerinden KDV ve ÖTV’nin alınmaması ön görüldü.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanma sonucunda benzinin litresi 20 liraya, motorinin litresi ise 24 liraya dayandı. Akaryakıt piyasasındaki sert hareketlilik yüzünden araç sahipleri zor durumda kalırken Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un Meclis’e sunduğu KDV ve ÖTV Kanununda Değişiklik Yapılmasını Dair Kanun Teklifi komisyona gönderildi.

Meclis’e sunulan teklifin kabul edilmesi ve akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimine gidilmesi durumunda motorin ve benzin fiyatlarında yaklaşık 12 lira seviyesinde bir indirimin yapılacağı iddia edildi.

MOTORİNE İNDİRİM POMPAYA YANSIDI

Öte yandan savaş nedeniyle petrol piyasasındaki gerilim Rus ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki barış görüşmeleriyle birlikte düşüşe geçti. Brent petrolün varil fiyatı 110 doların altına gerilerken akaryakıt fiyatlarında indirim bekleniyordu. 30 Mart itibariyle motorin fiyatlarında beklenen 1 lira 55 kuruş indirim pompaya yansıdı.

30 MART GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

25 Mart gece yarısından itibaren gelen zammın ardından 6 gün sonra motorin fiyatları düştü. Son gelen indirimle birlikte motorin 22 lira seviyesine gerilerken oluşan fiyatlar şöyle;

MOTORİN

  • İstanbul: 22,03
  • Ankara: 22,14
  • İzmir: 22,15

BENZİN

Benzin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişimi yaşanmadı.

  • İstanbul: 19,69
  • Ankara: 19,78
  • İzmir: 19,80

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...