Tgrt Haber
16 Ağustos 2022 10:03 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 11:01

Akaryakıtta kafalar karışık! Dün iptal edildi, bugün yeni zam iddiası geldi (16 Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları)

Brent petrolde hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde art arda zamların geldiği motorine dün 1 lira 26 kuruşluk zam bekleniyordu. Ancak akşam saatlerine doğru zammın iptal edildiği bilgisi gelmiş ve indirim yapılacağı ileri sürülmüştü. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine 17 Ağustos Çarşamba gününden geçerli olmak üzere zam yapılması bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesiyle vatandaşlar arama motorları üzerinden 'Brent petrol ne kadar? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum nedir? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin ve motorine zam var mı?' sorularına cevap arıyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve Brent petrolde son durum...

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Akaryakıtta kafalar karışık! Dün iptal edildi, bugün yeni zam iddiası geldi (16 Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları)
akaryakıt,Brent petrol,zam,indirim,Rusya,fiyat,Ukrayna,ABD,petrol

Brent petroldeki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tekrardan 100 dolara kadar çıkan Brent petrol büyük bir düşüş yaşayarak 15 Ağustos'ta 93 dolar bandında seyrediyor. Geçtiğimiz gün benzin ve motorine peş peşe gelen zamlardan sonra salı günü motorine 1,26 TL'lik bir zam daha bekleniyordu. Ancak, dün gece yarısı yürürlüğe girmesi beklenen 1 lira 26 kuruşluk motorin zammı iptal edilmişti. Zam iptalinin yanı sıra, Brent petrolde yaşanan bu gerileme ile çarşamba benzinde 1 lira, perşembe günü de motorinde 75 kuruşluk bir indirim ihtimalinin doğduğu aktarılmıştı.

Savaşla birlikte 140 dolara kadar fırlayan Brent petrolde, ağustos ayında düşüşe geçse de devam eden belirsizlik ve döviz kurlarındaki oynaklık akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıyor.  Brent petrol Haziran ayı itibari ile düşüş trendine girmiş temmuz ayına doğru 100 doların altına kadar gerilemişti.  

BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI NE KADAR?

Ağustos ayında 100 doların altına inen Brent petrol bir süre 95 dolar bandından seyretti. Geçtiğimiz günlerde tekrar bir atakla 100 dolara kadar dayanan brent petrol büyük bir düşüş yaşarak 93 dolara kadar geriledi. Brent petrol 16 Ağustos'ta saat 11.00'de 94 dolardaki seyrini devam ettiriyor.

ZAMLAR ÜSTÜ ÜSTE GELMİŞTİ

Brent petrolün 100 dolara yükseldiği günlerde zam haberleri de peş peşe gelmişti. Geçtğimiz gün motorinin litre fiyatına gelen 81 kuruşluk zammın ardından yeniden 23 liranın üzerine çıkmıştı. Cumartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 10 kuruşluk zam yapılmıştı.

MOTORİN ZAMMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Benzine gelen zammın ardından motorine de 16 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1,26 TL'lik bir zam yapılacağı belirtilmişti. Ancak Brent petrolde yaşanan düşüş sonrası motorine gelecek olan zammın iptal edildiği bildirilmişti. Ayrıca sektör kaynakları, Brent petroldeki büyük düşüş ve motorin zammının iptal edilmesiyle çarşamba günü benzinde 1 lira, perşembe günü de motorinde 75 kuruş civarında indirim ihtimalinin doğduğu aktarmıştı.

YENİDEN ZAM GELECEK

Sektör kaynaklarından edinilen son bilgilere göre, motorine bu gece yarısından geçerli olmak üzere 79 kuruş artış gelmesi bekleniyor. Ancak söz konusu yeni zammın da dün olduğu gibi son anda iptal edilip edilemeyeceği belirsizliğini koruyor.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (16 AĞUSTOS SALI)

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI
İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23,23 TL (Zamla birlikte litre fiyatının 24,02 TL olması bekleniyor)
Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,27 TL (Zamla birlikte litre fiyatının 24,06 TL olması bekleniyor)
İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,33 TL (Zamla birlikte litre fiyatının 24,12 TL olması bekleniyor)
GÜNCEL BENZİN FİYATLARI
İstanbul Benzin litre fiyatı: 21,15 TL
Ankara Benzin litre fiyatı: 21,26 TL
İzmir Benzin litre fiyatı: 21,26 TL
GÜNCEL LPG FİYATLARI
İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11,20 TL
Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,34 TL
İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,14 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Esat 16 Ağustos 2022 18:25

Sayın bakanım Nureddin ne ati iyimi böyle

Sonraki Haber Yükleniyor...