Tgrt Haber
22 Aralık 2021 10:00

Akaryakıtta yeni dönem: Dolardaki düşüş bir süre pompaya yansımayacak

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak.

Akaryakıtta yeni dönem: Dolardaki düşüş bir süre pompaya yansımayacak
akaryakıt,pompa,indirim,ötv,döviz,dolar,lpg,benzin,motorin

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, dövizdeki sert düşüşün ardından akaryakıta gelmesi beklenen indirim ÖTV'ye eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim gerçekleşmeyecek.

DÖVİZDE DÜŞÜŞ İNDİRİM BEKLENTİSİNE NEDEN OLDU

Kur yükseldikçe yapılan zamlar önce akaryakıttan alınan ÖTV marjından karşılanırken bu bedel zamlarla eridikten sonra yeni fiyat artışları pompaya yansımaya başladı.

Son dönemde peş peşe gelen fiyat artışlarının sonunda benzin 11.59, motorin 11.45, LPG ise 9.01 lira seviyelerine geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi nedeniyle döviz kurunda ciddi düşüş yaşandı.

Düşünün ardından otomobil sahipleri akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisine girdi.

DÜŞÜŞ POMPA YERİNE ÖTV'YE YANSIYACAK

Ancak Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, akaryakıt ürünlerinde ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacak.

Bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

Yarın benzin ve motorinde 2 lira, bugün LPG'de 1,10 TL indirim bekleniyordu.

İndirim için kalan ÖTV marjı Benzinde 2,53 TL, Motorinde 2,05 TL, LPG'de 1 TL. Bu durumda sadece LPG'de 10 kuruş indirim olacak. 

Akaryakıtta yeni dönem: Dolardaki düşüş bir süre pompaya yansımayacak

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...