Tgrt Haber
11 Kasım 2021 07:43

Akaryakıtta yeni dönem: Girişten tüketiciye kadar izlenecek

Kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde, akaryakıtın, giriş noktasından başlayarak tüketiciye ulaşmasına kadar olan sürecini, dağıtıcılar arası satışlar ve akaryakıt taşıma araçlarının hareketleri dâhil olmak üzere her şey izlenecek.

Akaryakıtta yeni dönem: Girişten tüketiciye kadar izlenecek
akaryakıt,ekonomi,kaçakçlık,erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bir süre önce Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadeleye Yönelik Tedbirler Genelgesi yayımlanmıştı. Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarında koordinasyonu sağlamak ve alınması gereken her türlü tedbiri belirlemek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, içişleri, Sanayi ve Teknoloji ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlarından oluşan “Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Kurulu” oluşturulmuştu. Genelge doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından 2021-2023 yıllarına ilişkin “Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı” da hazırlandı.

Buna göre akaryakıtın, giriş noktasından başlayarak tüketiciye ulaşmasına kadar olan sürecini, dağıtıcılar arası satışlar ve akaryakıt taşıma araçlarının hareketleri dâhil olmak üzere, ürün ve belge hareketlerini anlık izleyebilecek, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz ve e-Belge (e-Fatura, e-irsaliye, e-Arşiv fatura) verileriyle karşılaştırılabilir bir sistem kurulacak.

Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Bilgi Sisteminde (AKBiS)bulunan ilgili bilgiler, EPDK tarafından geliştirilen Saha Denetim Sistemine (SDS) aktarılacak. Özellikle inşaat, nakliye ve maden firmalarına bayiler tarafından yapılan dış satışların bayi pompa satışlarına oranlanarak dış satış miktarlarına belirli bir limit konulmasına dair düzenleme yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...