Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2021 16:30

Akbank CEO’SU yaşananları anlattı: Kişisel veriler güvende

Akbank CEO'su Hakan Binbaşgil, 6-7 Temmuz tarihlerinde Akbank’ta yaşanan hizmet kesintisiyle ilgili olarak, “Bu sıkıntılı süreçte herhangi bir siber saldırı yaşanmadı ve müşterilerimizin kişisel veri güvenliğini zaafa uğratacak hiçbir durum oluşmadı” dedi.

Akbank CEO’SU yaşananları anlattı: Kişisel veriler güvende
akbank,,hakan binbaşgil,

Akbank CEO'su Hakan Binbaşgil 6-7 Temmuz tarihlerinde yaşanan hizmet kesintisi sorunu ve sürecin nasıl işlediğini anlattı. Binbaşgil, herhangi bir siber saldırı yaşanmadığını ifade etti. 

Açıklamada teknik sorundan kaynaklı kesintilerin 7 Temmuz akşamı giderildiğini söyleyerek sistemlerinin yüksek standartlara sahip olduğunu belirtti. 
Ana bankacılık sistemi veri tabanından ve disk yönetim sisteminden kaynaklı bir sorun oluştuğunu dile getiren Binbaşgil, ivedilikle kapsamlı bir çalışma başlattıklarını kaydetti. Teknoloji ekibinin 2 gün boyunca özveri ile çalıştığını bildiren CEO, 7 Temmuz 19.15’ten itibaren kademeli olarak açılan sistemin 23.55’ten sonra sorunsuz hizmete başlandığını söyledi. 

NORMALİN 2 KATI İŞLEM YAPILDI

Binbaşgil açıklamasının devamında, “8 Temmuz Perşembe günü normalin 1.5 katı kadar işlem gerçekleştirildi ve sistemimiz her zamanki yüksek performans seviyesinde çalıştı. Bu sıkıntılı süreçte herhangi bir siber saldırı yaşanmadı ve müşterilerimizin kişisel veri güvenliğini zaafa uğratacak hiçbir durum oluşmadı'' açıklamalarında bulundu. 

“ÜZGÜNÜZ”

Tüm çabalara rağmen sorunun uzun sürdüğünü üzgünlükle dile getiren Akbank CEO’su Binbaşgil sözlerini şöyle tamamladı:

“Yaşadığımız bu süreci telafi etmek için önceliğimizi müşterilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesine verdik ve web sitemizde açıkladığımız tedbir paketlerimizi hızla devreye aldık. Bankamız ile müşterileri arasındaki karşılıklı güvene dayalı bağ yıllara dayanıyor ve bu bağın gücü bu tür zorlu süreçlerde daha net ortaya çıkıyor. Her an yanımızda olduklarını bizlere hissettiren müşterilerimize ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu vesile ile tüm süreç boyunca yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen başta BDDK, TCMB, SPK olmak üzere bankacılık ve finans sektörünün değerli kurum ve temsilcilerine, yatırımcılarımıza, iş ortaklarımıza ve kalbi her zaman Akbank’la atan çalışanlarımıza içtenlikle teşekkür ederim. 73 yıldır sağlam finansalları, insan odaklı bankacılık anlayışı ile müşterilerine hizmeti amaçlayan Bankamız, bu süreçten de öğrenimlerini arkasına alarak, en iyi bankacılık deneyimini sunma hedefini sürdürecektir.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...