Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 06:33 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 08:07

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün! Son reaktörün temeli atılıyor

Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 4’üncü reaktörünün temeli bugün atılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımı ile yapılacak tören öncesinde Dönmez, projenin enerji bağımsızlığına ciddi katkıda bulunacağını belirtirken aynı zamanda da alternatif enerji kaynağı olacağına da dikkat çekti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün! Son reaktörün temeli atılıyor
Akkuyu Nükleer Güç Santrali,teme,bakan dönmez

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak isteyen Türkiye attığı adımlarda dünyada yaşanan enerji krizlerinden en az seviyede etkilenmek için yoğun çaba sarf ediyor. Bu kapsamda, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için kritik öneme sahip yatırımlardan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) Mersin’deki çalışmaları devam ediyor.

BUGÜN DÖRDÜNCÜ TEMEL ATILIYOR

İlk 3 reaktörü devreye almak için çalışmaların son hızla devam ettiği projede 4'üncü ve son reaktörün temeli de bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılacağı törenle atılacak. Bakan Dönmez, Akkuyu NGS'de çalışmaların planlandığı gibi ilerlediğini söyledi.

YÜZDE 90’INA DENK GELİYOR

Akkuyu NGS'deki tüm reaktörlerin devreye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını belirten Dönmez, şu değerlendirmeyi yaptı:

Santralde her biri 1.200 megavat olmak üzere 4 reaktör olacak. Yani, kurulu gücü toplamda 4.800 megavat. Bu projeden yılda 35 milyar kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşecek. Bu da tek başına Ankara ve İzmir'in toplam elektrik talebine ya da İstanbul'un elektrik talebinin yüzde 90'ına denk geliyor. Yarım asırlık nükleer serüvenimizde hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bu proje enerji bağımsızlığı, cari açığın azalması, alternatif enerji kaynaklarının devreye alınması gibi birçok açıdan ülkemize çok ciddi kazanımlar sunacak. İnşallah gelecek yıl, cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, ilk reaktörü devreye alacağız

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...