Tgrt Haber
15 Eylül 2021 16:56

Alibaba'dan sürücüsüz araca 300 milyon dolarlık yatırım

Alibaba, şehir içinde sürücüsüz araçlarla ticari taşımacılık gerçekleştirmek için otonom araç girişimi DeepRoute.AI'ye 300 milyon dolar yatırım yaptı.

Alibaba'dan sürücüsüz araca 300 milyon dolarlık yatırım
alibaba,,sürücüsüz otomobil,

Sürücüsüz araçta rekabet günden güne artıyor. Şimdi de Çinli teknoloji devi Alibaba şehir içinde sürücüsüz araçlarla ticari taşımacılık gerçekleştirmek için otonom araç girişimi DeepRoute.AI'ye 300 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu.

BloombergHT’de yer alan haberde, şirket geliştirdiği dördüncü seviye otonom sürüş teknolojisini kamyonet ya da otobüslere denemelere müsait bir çevrede uygulamaya çalışıyor.

ABD’de General Motor’a ait Cruise ve Amazon’un Zoox girişimleri de ticari amaçla kullanılmak üzere otonom servisler geliştirmeye çalışıyor. Toyota’nın desteklediği Pony.ai sürücüsüz kamyonet markası “PonyTron”u geliştirirken, WeRide sürücüsüz hafif kamyonet geliştiricisi MoonX.AI’yi satın alarak şehir taşımacılığı sektörüne girmek istiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...