Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2015 01:12

Almanya'da hayat duracak!

Almanya Makinistler Sendikası GDL, bir haftalık grev kararı aldı. Yük taşımacılığı 7 gün, yolcu taşımacılığı ise 6 gün boyunca grevle sarsılacak.

Almanya'da hayat duracak!
almanya, almanya grev

Alman Makinistlerı Sendikası GDL, Deutsche Bahn ile 10 aydır yürüttüğü toplu iş görüşmelerinde istediklerini alamayınca bir kez daha grev kararı aldı. Toplu iş görüşmelerinin başlamasından bu yana sekizinci kez greve giden GDL, yük taşımacılığında 7 gün, yolcu taşımacılığında ise 6 gün boyunca grev yapacak. 
Almanya'da hayatı durduracak makinistlerin grevi, yük taşımacılığında yarın (Pazartesi) saat 15.00'ten itibaren, yolcu taşımacılığında ise, Almanya genelinde Salı sabah saat 02.00'de başlayacak ve Pazar günü sabah 09.00'a kadar sürecek. 
Almanya'da 20 bin dolayında makinist ve 17 bin dolayında demiryolu ulaşımında görev yapan diğer personelin çalışma saati ve ücret artışı konusunda Deutsche Bahn ile GDL Sendikası arasında uzlaşma sağlanamıyor. 
GDL, Deutsche Bahn'ın Perşembe günü yaptığı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere iki aşamada yüzde 4,7 zam ve bir defaya mahsus olmak üzere 1000 (bin) Euroluk ödemeyi reddetmişti.
GDL, yüzde 5 zam ve çalışma saatlerinin haftada bir saat indirilmesini talep ediyor.
Grevlerin sürmesindeki temel neden, Alman Makinistler Sendikası GDL'in, 37 bin dolayındaki makinist ve tüm demiryolları çalışanları için görüşme yapmak istemesi ve Deutsche Bahn'ın buna karşı çıkması. 
GDL Başkanı Claus Weselsky'nin greve ilişkin Pazartesi günü ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor.
Deutsche Bahn ile GDL arasındaki toplu iş sözleşmelerinin çıkmaza girmeye başlamasıyla bugüne kadar yapılan grevler ve süreleri şöyle:
1 Eylül 2014: Yük ve yolcu taşımacılığında 3 saatlik uyarı grevi yapıldı.
6 Eylül 2014: Yeniden 3 saatlik greve gidildi.
7/8 Ekim 2014: 9 saat boyunca yük ve yolcu taşımacılığı durdu.
15/16 Ekim 2014: Yük ve yolcu taşımacılığında grev süresi 14 saate çıktı.
17/20 Ekim 2014: Yolcu taşımacılığında 50 saat, yük taşımacılığında ise 61 saat grev yapıldı.
6/8 Kasım 2014: Grevin süresi yolcu taşımacılığında 64 saat, yük taşımacılığında ise 75 saati buldu.
Nisan sonunda yapılan yedinci grevde ise 66 saat boyunca tren seferleri büyük oranda yapılamamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...