Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 17:18

Almanya'dan TOGG'a tam not

Yerli otomobil TOGG'a Almanya'nın ilgisi sürerken, ülkede çıkan haberde Türkiye'nin iddialı bir hedefin peşinde olduğunu belirtildi. Ayrıca Türkiye'nin konumsal avantajlarını kullanmak istediği ifade edildi.

Almanya'dan TOGG'a tam not
TOGG,almanya,yerli otomobil

Dünya otomotiv devi Almanya’dan yerli otomobil TOGG’a ilgi devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ülkenin günlük gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung'da (FAZ) yer alan haberde “Söz konusu elektrikli otomobil, Tesla, Volkswagen ve diğer tüm potansiyel rakiplere meydan okuyacak” denilmişti. Şimdi ise Alman devlet televizyonu ZDF yerli otomobil TOGG için, Türkiye'nin iddialı bir hedefin peşinde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in 1961'de başlattığı ‘Devrim’ projesine atıfta bulunulan haberde, Türkiye'nin 'kurulu rekabetin pazar paylarına yönelik iyi planlanmış bir çalışma' yaptığı belirtildi. Haberde, “Türkiye'nin 1960'lardan beri otomobil üretim tecrübesi var. Pek çok iyi eğitimli uzmana sahipler. Konumsal avantajlarını kullanmak istiyorlar" ifadeleri dikkat çekti.  

Alman gazetecilere ulusal ve uluslararası pazarı fethetmek istediklerini açıklayan TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş ise, “Sadece araba yapmıyoruz. Akıllı bir cihaz yapıyoruz" dedi.

2032’YE KADAR 1 MİLYON ARAÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 25 Haziran 2018'de kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), kuruluşunun üzerinden geçen 3 yılın ardından otomobil üretim sürecinde önemli aşamalar kat etti. TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor. 15 yılda 22 milyar TL'lik yatırımla yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak tesiste, 2032 yılına kadar toplamda 1 milyon aracın bantlardan indirilmesi planlanıyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...