Tgrt Haber
17 Mart 2015 15:33

Altın 3,5 ayın en düşük değerini gördü

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.143,10 dolara gerileyerek son 3,5 ayın en düşük seviyesini gördü.

Altın 3,5 ayın en düşük değerini gördü
altın, altın fiyatları, altın haberleri,

Güne 1.155,18 dolardan başlayan altının ons fiyatı, en yüksek 1.157,08 doları gördükten sonra bu seviyeden gelen sert satışların etkisiyle son 3,5 ayın düşük seviyesine geriledi. Şu dakikalarda 1.155,60 dolar seviyesinden işlem gören altının ons fiyatı en son 1 Aralık 2014 tarihinde 1.142,95 doları görmüştü.
Analistler, yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, teknik olarak altının ons fiyatında 1.145 doların destek konumunda olduğunu bu seviyenin kırılması durumunda 1.132 doların gündeme gelebileceğini ifade ediyor.
Noor Capital Market Uluslararası Piyasalar Uzmanı Ahmet Uluhan, son dönemde jeopolitik risklerin azalması ve ABD ekonomisindeki toparlamaya paralel dolarda yaşanan rallinin altın fiyatlarında da negatif etkiye neden olduğunu söyledi.
Kritik Fed Mart toplantısı öncesinde baskılanmaya devam eden fiyatların 1.150 - 1.130 dolar tarihi dip kademelerine doğru geri çekilmeye devam ettiğini aktaran Uluhan, altının teknik görünümü açısından düşüş eğiliminin yarınki toplantı öncesinde artarak devam edeceğini ve 1.130 dolar kademesinin aşağı yönde bir kez daha zorlanacağını belirtti.
Uzun vadede altın dolar karşısında baskılanmaya devam edecektir. 
Baskılanmaya karşın altının mevcut kademelerde tutunacağını ve piyasa gelişmelerinin 1.150 - 1.130 dolar kademelerine odaklanmayı sürdüreceğini ifade eden Uluhan, şunları kaydetti:
"Fed'in tutanaklardan 'sabırlı' ifadesini çıkartması ve daha şahin bir yaklaşımda bulunması ise altında tam bir yıkım havası oluşturacaktır. Böyle bir durumda bir önceki dönemde tutunmuş olduğu 1.130 dolar kademeleri altında kırılacak ve düşüş 1.100 dolar seviyesinin altına doğru genişleyebilecektir. Dolar rallisinin şiddeti doğrultusunda yeni dip kademelerini görmemiz kaçınılmaz olacak ve belki de daha alt seviyelerden dahi bahsetme ihtimalimiz artabilecektir.
Ancak Fed'in mevcut metinde değişikliğe gitmemesi ve 'sabırlı' ifadesini koruyarak güvercin yaklaşımını sürdürmesi durumunda ise dolar aleyhine piyasalar genelinde bir düzeltme yaşanacak ve bu emtialar da söz konusu olacaktır. Böyle bir durumda da altının bir kez daha 1.200 dolar seviyelerine doğru düzeltme yapması ve bir süre yukarı yönlü potansiyelini artırmaya çalışması beklenebilir. Ancak uzun vadede altın Fed politikalarına paralel dolar karşısında tekrar baskılanmaya devam edecektir. Yani Fed bugün olmasa da ileride gerekli adımı atacak ve altında daha dip kademelerin çalışmasına sebebiyet verebilecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...