Tgrt Haber
05 Ocak 2015 13:26

Altın alacaklara kötü haber

Yunanistan'ın vereceği karar piyasaları etkilemeye başladı.

Altın alacaklara kötü haber
altın, yunanistan, altın fiyatı, altın yatırımcısı,

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Yunanistan'daki siyasi krize çevirmeleri ile birlikte değer kazandı. Altın, ABD ve Avrupa'da merkez bankalarının politikalarındaki farklılaşma ile birlikte, yatırımcıların dikkatlerini, Yunanistan'da Euro Bölgesi'nden çıkışla sonuçlanma riski bulunun siyasi krize çevirmeleri ile birlikte, bir ayın en düşük seviyesinden başlattığı kazançlarını sürdürdü. Gümüş, platin ve palladyum da değer kazandı. Spot altın gün içinde en az yüzde 0.5 yükselip düştükten sonra, Singapur saati ile 10:33'te yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,193.48 dolara çıktı. Metal 2 Ocak'ta, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkabileceği endişelerinin güvenli liman alımlarını artırması sonucu yüzde 0.5 yükselmeden önce, 1,168.34 dolar ile 1 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, 2 Ocak'ta yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisi  Syriza'nın 25 Ocak'taki seçimlerden zaferle çıkmasının ülkenin temerrüte düşmesine ve Yunanistan'ın 19 üyeli Euro Bölgesi'nden çıkmasına neden olabileceğini kaydetti ve bunun sonucu, euro Mart 2006'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Altın Aralık ayında, kısmen ABD dışındaki ekonomilerin yavaşlamakta olmasının büyümeyi desteklemek için teşviklerin artırılacağı beklentilerini güçlendirmesi sonucu, dört ayda ilk kez yukarı yönde hareket etti. Hangzhou, Çin'de Cinda Futures Co. analisti Lv Jie, "Yunanistan'daki siyasi istikrarsızlıkla birlikte, Avrupa'da parasal gevşeme beklentileri, euronun dolar karşısında zayıflamasına neden oldu," dedi ve "Zayıf euro değerli metallerin düşmesine neden oluyor, ancak güvenli liman alımları gelebilir" şeklinde görüş bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...