Tgrt Haber
09 Temmuz 2021 09:44

Altın almalı mı satmalı mı? İslam Memiş uyardı!

Altında yükseliş haftanın son gününe taşındı. Gram altın 504 TL, çeyrek altın 824 TL'den satışa sunuluyor. Yatırımcılara tavsiyede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Piyasalarda çok ciddi bir belirsizlik var. Yatırımlarınızı uzun vadeli yapın. Uzun vadede değer artışlarının olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Altın almalı mı satmalı mı? İslam Memiş uyardı!
altın,,dolar,,çeyrek altın,,gram altın,,bilezik,,cumhuriyet altını,

Altın delta varyantının endişeleri ve güvercin para politikasının devam edeceğine dair beklentilerle hafif yükselirken üçüncü haftada da kazanım elde etmek istiyor. Salı günü 1.815 dolara kadar yükselen ons altın daha sonra yeniden 1800 dolar seviyesine çekilse de hafta başından bu yana yüzde 1'den fazla artış kaydetti. Cuma günü ons altının 1801 dolar civarında seyrediyor. 

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçtiğimiz akşam açıklanan toplantı tutanakları sonrası artan tahvil talebinin, altının ons fiyatını baskıladığını söyledi. Teknik olarak altının ons fiyatında 1.810 doların önemli direnç olduğunu kaydeden analistler, 1.780 doların ise destek olarak takip edileceğini bildirdi.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen gram altında ise 495 – 505 seviyeleri arasındaki hareket sürüyor. Yükseliş eğilimini haftanın son gününe taşıyan gram altın fiyatı dün günü 503 seviyesinde kapatmasının ardından bugün 504 lira civarındaki seyrini sürdürdü. Gram altın haziran başında 527 TL’ye ulaşarak bu yılın zirvesini görmüştü. 

Çeyrek altında da durum değişmedi. Dünü 824 TL’den kaparan çeyrek altın bugün de aynı seviyelerden satışa sunuluyor. Cumhuriyet altını 3391 TL’den, 22 ayar bileziğin gramı 460 TL’den, 18 ayar bileziğin gramı ise 368 TL’den işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ’TEN ‘ALTIN’ GİBİ TAVSİYE

Yatırımcılara tavsiyede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Döviz kurlarındaki toparlanma dikkat çekici. Döviz kurlarındaki değer artışlarının devam edeceğini tahmin ediyoruz. Özellikle bu süreçte emtia fiyatlarındaki güçlü duruşun devamı da çok önemli. Bu tepki yükselişleri altın, bronz ve gümüşün ons fiyatında ve devamında dolar kurundaki değer artışlarını devam ettirdiği için altının gram fiyatında değer artışlarının devam ettiğini gözlemliyoruz” dedi.

RİSKLER DEVAM EDİYOR

“Varlıklar üzerinden alım ve satım yapılmadan bu süreci değerlendirmeliler. Fiyatlar yükseldiği zaman satıp düştüğünde yerine koyarız dememeliler” ifadelerini kullanan İslam Memiş, “Çünkü piyasalarda çok ciddi bir belirsizlik var. Yatırımlarınızı uzun vadeli yapın. Döviz ve emtiadaki düşüşlerin sınırlı kalacağını, dünya ekonomilerindeki risklerin arttığını göz önünde bulundurarak yatırımları artırıp, uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor. Uzun vadede değer artışlarının olacağını söyleyebiliriz. Önemli olan unsur bu süreçte mümkün olduğunca tasarruflarınızı artırmanız. Belirsizlik var ve gelecek riskler daha fiyatlanmadı. Yeni haftadan itibaren de ciddi fiyatlamalar olabilir diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

DÖVİZ KURLARI SESSİZ

Öte yandan döviz kurları hafta başından beri süren sakinliğini bugün de sürdürdü. Dolar/TL, 8,69 TL, euro/TL da 10,29 seviyelerinden işlem görüyor.  Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,68, euronun ise 10,31 lira olmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...