Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2015 11:33

Altın bir haftanın en düşüğüne indi

Altın, ABD verilerinin Fed`in faizi bu yıl artıracağı beklentilerini güçlendirmesi sonucu bir haftanın en düşüğüne indi. Çeyrek altın ise dolardan aldığı destekle yükselişte.

Altın bir haftanın en düşüğüne indi
altın, altın fiyatı, çeyrek altın, altın haberleri,

Altın, Yunanistan'ın temerrüte düşmekten kurtulabileceğine ilişkin iyimserliğin arttığı bir ortamda, ABD ekonomik verilerinin Fed'in faizi bu yıl artıracağı beklentisini güçlendirmesinin etkisiyle, bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. 
Altının onsu yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,176 dolara kadar gerilerken, yurt içinde ise altın doların 2.68'e yükselmesiyle birlikte tırmanışta.
Son 2 günde 4 lira birden gerileyen çeyrek altın Kapalıçarşı'da bugün yüzde 1 yükselişle 166 liradan satılıyor. Gram altın ise yüzde 0.23 düşüşle 101 liraya kadar geriledi.
Melbourne'de National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, "Altın, büyük ekonomilerdeki toparlanma ile birlikte küresel risk alma modunun güçlenmesi sonucu fazla ilgi çekmiyor," dedi ve "Yatırımcılar Yunanistan ve kreditörleri arasındaki görüşmelerden bir şekilde anlaşma çıkmasını bekliyor" şeklinde görüş bildirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...