Tgrt Haber
26 Şubat 2016 11:53

Altın dört yılın zirvesine koşuyor

Küresel piyasalardaki yavaşlamaya bağlı olarak artan altın fiyatları, son dört yılın zirvesine yöneldi.

Altın dört yılın zirvesine koşuyor
altın, zirve,

Altın, küresel yavaşlamaya ilişkin artan endişelere bağlı olarak, güvenli liman niteliğindeki alımların etkisi ile yükselişini dördüncü güne taşıdı ve son dört yılın en iyi aylık performansını yakalamaya yöneldi.

Altın, üç yıl art arda düştükten sonra, küresel hisse senetlerinin değer kaybetmesi, petrol piyasasındaki sert düşüşler ve Fed'in bu yıl artırıma gideceğine ilişkin beklentilerin azalmasının metale yönelik değer koruma talebini artırmasının etkisi ile 2016 yılında ralli yaptı.

ABD endişesi

UBS Wealth Management emtia ve dövizden sorumlu icra direktörü Wayne Gordon," Altındaki bu ralliyi yönlendiren yalnızca saf risk ve korku," dedi ve "İnsanlar, Çin yuanındaki güçlü değer kaybından çok endişeleniyor, isanlar Avrupa kredisinden endişeleniyor ve insanlar ABD resesyonundan endişeleniyor" şeklinde görüş bildirdi.

Öte yandan çeyrek altın 189 liradan, yarım altın 379 liradan, tam altın 755 liradan, cumhuriyet altını ise 770 liradan satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...