Tgrt Haber
07 Şubat 2021 07:20

Altın düştü, borcu ve düğünü olan sevindi

Altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıyı üzerken, borcu olanlara ve düğün yapmak isteyenleri sevindirdi. Gram altın fiyatları geçen haftayı 410 TL'ye yakın seviyelerden tamamladı. Kasımda 550 TL'yi geçen gram altın, altı ayın da en düşük seviyesine geriledi.

Altın düştü, borcu ve düğünü olan sevindi
altın,,düğün,,altın fiyatları,

Dünyada teşvik ve aşılarla risk iştahının artması ve içeride TCMB’nin sıkı politikasıyla dolardaki düşüş, altın fiyatlarını aşağı çekiyor. Analistler, zaman zaman tepki alımları gelebileceğini ancak mevcut şartlarda ve kısa vadede fiyatlarda kalıcı yükselişin beklenmemesi gerektiğini belirtiyor. Kuyumcular ise “Açıkçası bizler de bu kadar düşeceğini beklemiyorduk. Koronavirüs aşısının piyasaya çıkmasının bunda etkisi var. Yatırımcılar üzüldü belki fakat borcu olan ve düğün yapmak isteyenlerinin işine yaradı. Fiyatların düşmesiyle özellikle bu gruptan altın alanlar var. Birkaç ay sonra altın fiyatları yeniden yükselebilir. Şimdi almanın tam zamanı. Bu seviyelerin çok da altına düşmez artık. Yatırım yapmak isteyenler de alıp sabırla beklerseler, altın tekrar eski zirveyi görecek, belki de geçecek” diyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...