Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2021 10:07

Altın fiyatı için kritik tahmin! Yükselecek mi?

Temmuz başından beri kademeli olarak yükselen ons altın bu sabah 1800 dolar seviyesinin üzerini gördü. Gram altın çarşamba günü 502 liradan alıcı ile buluşuyor. Çeyrek altın 824 liradan, Cumhuriyet altını ise 3390 liradan satılıyor. İşte altın piyasasında son durum...

Altın fiyatı için kritik tahmin! Yükselecek mi?
altın,çeyrek altın,gram altın,cumhuriyet altını

ABD Merkez Bankası (Fed) bugün 15-16 Haziran’da gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını açıklayacak. Açıklama öncesinde yatırımcının iştahının azalmasıyla ons altının fiyatı 1800 doların üzerini gördü. Geçtiğimiz ay yüzde 7’den fazla değer kaybeden ons altın, bu sabah 1801 dolar seviyesinden güne başladı.

ALTINDA 1900 DOLARIN ÜZERİNE HAREKET BAŞLAYABİLİR

TD Securities tarafından hazırlanan raporda piyasaların FED'i aşırı şekilde şahin fiyatladığı ifade edildi. Kuruluşun değerlendirmesinde değerli metallerde halen yukarı yönlü hareket için şevk olduğu yorumu yapılırken "Enflasyonun geçici olduğu teyit edilebilir. Bu durumda Fed aşırı şahin fiyatlanmış olur" tespiti yapıldı.

TD, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde ons altında 1900 doların üzerine bir hareketin başlamasının tetikleneceğini öngördü.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın ise dolar kuru ve küresel altın fiyatlarındaki hareketleri izliyor. Nisan ve Mayıs ayında bu hareketleri izleyerek yükselişe geçen gram altın Haziran başında 527 liraya ulaşarak yılın zirvesini görmüştü. Küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyi takip eden gram altın, Haziran ortasından bu yana dar bir fiyat aralığında seyrediyor. Gram altın Çarşamba günü 502 liradan alıcı ile buluşuyor.

Çeyrek altın 824 liradan, Cumhuriyet altını ise 3390 liradan satılıyor.

YIL SONU BEKLENTİSİ 600 LİRA

Altın fiyatları yükselecek mi yoksa düşecek mi sorusuna yanıt arayan yatırımcılar için ise uzmanlardan cevap geldi. Sarı metalin yükseliş trendinde olduğunu söyleyen uzmanlar, altının yıl sonunda 600 lira civarında olacağını öngördüklerini belirtti.

Öte yandangeçtiğimiz günlerde BDDK kredi taksit sayılarında düzenlemeye gitmiş Altın alımında kredi kartına taksit sayısını 6 aydan 3 aya indirmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...