Tgrt Haber
01 Ekim 2021 09:27

Altın fiyatı kritik seviyeyi aştı! 1 Ekim Cuma çeyrek altın kaç TL?

Son günlerde dolarda görülen yükseliş haftanın son işlem gününde altın fiyatları üzerinde etkili oldu. Ons altının bir süredir dalgalı seyretmesi akıllara ''Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Gram altın kaç TL? Altın fiyatı yükseldi mi?'' sorularına çevrildi. İşte 1 Ekim çeyrek, yarım, gram ve cumhuriyet altını fiyatı.

Altın fiyatı kritik seviyeyi aştı! 1 Ekim Cuma çeyrek altın kaç TL?
altın,çeyrek altın,gram altın

Ayın ilk gününde altın fiyatları merak konusu oldu. Ons altın fiyatı 1.752 TL üzerinden işlem görürken gram altın fiyatı da buna bağlı olarak arttı.  Haftaya 1759 dolar seviyesinde başlayan ons altın 1 Ekim Perşembe günü 1.752 dolar oldu. Analistler, dünya genelinde yaşanan tedarik zinciri ve enerji arzındaki problemlerin risk algısını yükselttiğini ve altının ons fiyatına yansıdığını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesinde 8,65 seviyelerinde bulunan dolar fiyatı politika faizi indirim kararı ardından rekor kırarak 8,95 seviyelerine yükselti. Bu durum gram altın ve çeyrek altın fiyatlarını etkiledi. Peki çeyrek altın kaç TL? 

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?  

Sabahın erken saatlerinde altın fiyatı hareketliliği ''Çeyrek altın kaç TL?'' sorularını akıllara getirdi. Çeyrek altın ekim ayının ilk gününde 825 üzerinden işlem görüyor. 1 Ekim Cuma çeyrek altın alış fiyatı da 812 TL olduğu görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altında ne kadar gerileme olsa da altın fiyatı üzerindeki düşüşün sınırlı kalacağını söyledi. 

Altın fiyatı kritik seviyeyi aştı! 1 Ekim Cuma çeyrek altın kaç TL?

GRAM ALTIN KAÇ TL?  

Hem ons fiyatlarına hem de içeride dolar/TL kuruna bağlı olan gram altın haftanın son işlem gününde 500 TL oldu. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişle birlikte ay başından bu yana 15 TL civarında yükseliş kaydetti. 

YARIM ALTIN KAÇ TL? 

Yarım altın alış fiyatı bugün 1.648 liraya gelirken alış fiyatı ise 1.623 TL’ye konumlanmış durumda. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...