Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2021 11:04

Altın fiyatı neden düşüyor? İslam Memiş’ten çarpıcı yorum

Altında yaşanan keskin düşüşü değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Merkez bankaları ve büyük şirketler manipülasyonlarını sürdürüyor. Burada amaç insanların yatırım aracı olarak doları benimsemeleri. Bu operasyonları da çok güzel bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Bu sert düşüşlerin nedeni altın yatırımcısını tuzağa çekmektir” dedi.

Altın fiyatı neden düşüyor? İslam Memiş’ten çarpıcı yorum
altın,gram altın,çeyrek altın,altın fiyatı

SİNEM ERYILMAZ | EKONOMİ SERVİSİ

Nisan ayından itibaren artan enflasyon ve Fed’in para politikasında hala güvercin mesajlar vermesiyle yükselişe geçen ons altın, haziran başında 1900 doları geçerek yılın başından beri en yüksek seviyeyi görmüştü. 

Cuma günü tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha kuvvetli gelmesi Fed’in varlık alım programını beklenenden daha erken azaltmaya başlayacağına dair endişelerle keskin bir düşüş yaşayan ons altın 1740 doların altına inmişti. Nisandan bu yana ilk defa 1740 doların altını gören ons altın, 1734 dolar civarında işlem görüyor.

ALTINDA KORKU SATIŞLARI

Altında yaşanan düşüşten sonra yatırımcıların panik yaptığı için korku satışları gerçekleştirdiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının ons fiyatında 100 dolardan fazla satışlar görüldüğünü kaydetti. 

“Gram altında neredeyse 30 liralık bir değer kaybı gördük. 480 lira seviyesinden 450 lira seviyelerine kadar geriledi. Altında 4 milyar dolara yakın satış yapıldı” ifadelerini kullanan İslam Memiş, “Merkez bankaları ve büyük şirketler manipülasyonlarını sürdürüyor. Burada amaç insanların yatırım aracı olarak doları benimsemeleri. ‘Her şey Fed’in kontrolü altında, enflasyonun kalıcı olduğunu düşünmeyin. Ekonomik toparlanma hızlanıyor’ gibi bilerek ve isteyerek algı yapıyorlar. Enflasyonun olduğu yerde altın fiyatları her zaman değerli olacağı için altına operasyon yapmak onların işini daha da kolaylaştıracaktır. Bu operasyonları da çok güzel bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Bu bir manipülasyondur, bu bir operasyondur. Bu sert düşüşlerin nedeni altın yatırımcısını tuzağa çekmektir” açıklamasını yaptı.

“ALTINDA DÜŞÜŞÜN DEVAM ETMESİ ÇOK ZOR”

Ons altının 1960 dolar seviyesinden 1677 dolar seviyesine sert bir şekilde gerilediğini anımsatan İslam Memiş, “Ancak geçen hafta 1832 dolar seviyesine kadar yükseldiğini de gördük. Demek ki burada her baskılanma, her düşüş yeni bir yükselişin habercisi olacaktır. Sonbaharda enflasyonun etkilerini daha çok hissedeceğiz.

Dolayısıyla bu düşük fiyatlamaların kalması çok zor. Bu sebeple panikle satış pozisyonu almamalı. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak görmek iyidir. Ancak orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurarak bunu yapmak lazım. Benim nazarımda ons ve gram altındaki bu düşüşler orta ve uzun vade için geçerli değildir. Tepki alımlarının da hızlı olacağını tahmin ediyorum” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...