Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 16:34

Altın fiyatları 1 ayın zirvesinde

Altın fiyatları ABD’den beklenti üzerinde gelen yüksek enflasyon verisi ardından ayın zirvesine yükseldi.

Altın fiyatları 1 ayın zirvesinde
altın,gram altın,çeyrek altın,bilezik,cumhuriyet altını

Beklentinin üzerinde gerçekleşen ABD enflasyon verisi ardından altın fiyatlarında yüzde 1’lik artış yaşandı ve 1.830 dolara yükseldi ve küresel enflasyon endişeleriyle 1 ayın zirvesini gördü.

Yeni haftaya delta varyantı endişeleriyle beraber 1.803 dolar civarında başlayan ons altın, salı günü enflasyon verisi öncesi 1.810 dolar civarında seyrediyordu. Ons altın, enflasyon açıklandıktan sonra hafif bir gerileme kaydettikten sonra yeniden yükselerek 1.830 dolara kadar ulaştı. Ons altın şu sıralar 1826 dolar seviyesinde bulunuyor. En son 16 Haziran'da yapılan Fed toplantısı öncesinde bu seviyelerden işlem görüyordu.

Bir süredir dar bir aralıkta işlem gören gram altın geçen hafta 508 TL’yi görmüştü. Gram altın hafta başından bu yana 502 TL civarından satışa sunuluyor.

Çeyrek altın fiyatları 822 liradan, cumhuriyet altını 3387 liradan, 18 ayar bileziğin gramı 367 liradan ve 22 ayar bileziğin gramı ise 459 liradan alıcı ile buluşuyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İzlam Memiş piyasalardaki son durumu değerlendirdi:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...