Tgrt Haber
24 Haziran 2021 09:58

Altın fiyatları düşüşte

Haziran başında 527 TL’ye yükselen gram altın bugün 494 TL’den alıcı buluyor. Çeyrek altın ise 812,62 TL’den satılıyor.

Altın fiyatları düşüşte
altın,gram altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını,altın fiyatları

Dolardaki artışın başka para birimleri ile işlem yapan yatırımcılar için altını daha pahalı hale getirmesiyle oklar aşağıya döndü. Ons altında işlemler bugün 1776 seviyesi  yakınlarından geçiyor. Dolar küresel piyasalarda yatay seyrederken, ons altında da yatay bir seyir hakim.

Dün Fed üyesi Kaplan varlık alımlarının azaltılmasının erken başlatılmasını öngördüğünü açıklarken, diğer Fed üyesi Bostic de Powell'ın  öngördüğünden daha erken faiz artırımı beklediğini açıkladı. Ancak  piyasalar daha somut gelişmelere odaklanmış durumda.

Bugün ABD'den  gelecek birinci çeyrek büyüme ve haftalık işsizlik başvuruları takip  edilecek. Analistler verilerin toparlanmayı ne ölçüde yansıttığı konusu ons altın  üzerinde etkili olabileceğini ifade etti. Dolar Endeksi ve tahvil faizlerinin de ons altın üzerinde önemli olduğu için yakından izlenmesi gerektiğini söylediler.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Haziran başında 527 TL’ye kadar yükselen gram altın ise geçtiğimiz hafta 500 TL seviyelerinden işlem gördü. Gram altın Perşembe günü 494 TL’ye alıcı buluyor.

Cumhuriyet altını 3 bin 342 TL, çeyrek altın ise 812,62 TL’den satılıyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...