Tgrt Haber
09 Aralık 2014 17:00

Altın fiyatları fırladı, Çeyrek altın 3 lira birden yükseldi

Altın fiyatlarında son dakika zirvesi altının onsu 1226 doları aşarak 29 Ekim'den beri en yüksek seviyeyi gördü. Çeyrek altın ise 148 liraya yükseldi.

Altın fiyatları fırladı, Çeyrek altın 3 lira birden yükseldi
altın, altın fiyatları, çeyrek altın,

Avrupa borsalarında yaşanan sert satış dalgası altına yaradı. Altının onsu 1222 doları aşarak 29 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Yunanistan'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla birlikte başta Atina borsası olmak üzere Avrupa borsalarında yaşanan sert satış dalgası altına yaradı. Uluslararası piyasalarda altının onsu 1222 doları aşarak 29 Ekim'den beri en yüksek seviyeyi gördü. Altın fiyatları özellikle son haftalarda ABD'de faiz artırım tartışmalarının alevlenmesiyle gerilemiş, Ekim ayı içinde 1130 dolara kadar gerilemişti. Ancak Avrupa piyasalarının dalgalanması ve ABD'de enflasyonun yükseleceği beklentisi büyük fonların yeniden altına yönelmesine yol açtı. Uzmanlar 17 Aralık Amerikan merkez bankası toplantısına kadar altın fiyatlarının Avrupa kaynaklı gelişmelere bağlı olarak yükselebileceğine dikkat çekti. Uluslararası piyasalarda altın ve doların yükselişine paralel olarak yurtiçinde gram altının spot piyasadaki fiyatı da 89 liraya yükseldi.

ÇEYREK 3 LİRA BİRDEN YÜKSELDİ

Bugün öğlen saatlerinde 145 liradan satılan çeyrek altın kapanışta 148 liraya yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...