Tgrt Haber
31 Ekim 2018 09:37

Altın fiyatları hafta ortasında ne kadar? Kapalıçarşı'da fiyatları düşüşte...

Altın fiyatlarının hafta ortasında kaç liradan işlem gördüğü araştırılıyor. Yatırımcıları yakından ilgilendiren altın fiyatları yeniden düşmeye başladı. Peki Kapalıçarşı'da çeyrek altın ne kadardan alıcı buluyor?

Altın fiyatları hafta ortasında ne kadar? Kapalıçarşı'da fiyatları düşüşte...
altın,altın fiyatları,çeyrek altın,gram altın,son dakika,son dakika haberi

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Kapalıçarşı'da dün akşam kapanışında gram 215,42 liradan çeyrek altın ise 353,58 liradan satıldı. Bugün piyasalar açıldığında altın fiyatlarındaki güncel gelişmeler haberimizde yer alacaktır.

 

Altının gram fiyatı, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat  09.45  itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,59 azalışla 218,7 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 357 lira, Cumhuriyet altını da 1.463 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda doların değer kazanmasından negatif etkilenen altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 düşüşle 1.227,4  dolardan işlem görüyor.
 
AA Finans Analisti İslam Memiş, dolar kurunun dün 2,5 ayın en düşük  seviyesi olan 5,5066'ya kadar gerilemesinin altının gram fiyatında gerilemeye neden olduğunu belirterek, teknik açıdan 217 liranın destek, 221 liranın direnç konumuna geldiğini söyledi.
 
Memiş, bu hafta Avrupa tarafından açıklanacak ekonomik veri ve siyasi  haber akışına odaklanacaklarını belirterek, "İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE)  faiz kararı ve Euro Bölgesi'nde açıklanacak büyüme verisinin, euro/dolar paritesi  ve dolar/TL'nin yönü üzerinde etkili olacağını düşünüyoruz. Ons altın fiyatı, bu  hafta satış baskısının devam etmesi durumunda kritik destek seviyesini aşağı  yönlü kırılabilir ve düşüş hızlanabilir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Altının ons fiyatında 1.227 doların destek olarak takip edileceğini  ifade eden Memiş, bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda 1.207 doların  gündeme gelebileceğini, yükselişlerde ise 1.237 doların direnç konumunda olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...